FC Slovan Liberec | Silvestrovské hlášky: Mikula expertem na počasí, Vliegen na češtinu
Menu Další Zavřít Zavřít
31.12.2022

Silvestrovské hlášky: Mikula expertem na počasí, Vliegen na češtinu

Redakce
Liberec – Je Silvestr. A my jsme si pro vás připravili jednu specialitu. Společně se totiž ohlédneme za vtipnými, neotřelými a možná v některých případech i nezapomenutelnými hláškami z roku 2022. Není jich zrovna málo a začínáme rovnou zostra, zápasem druhého kola MOL Cupu proti Rokycanům...

„Tomu se člověk nevyhne.”

„Viděl jsem jejich tweety a dělali to velmi dobře.” Taková slova uznání potěší. Rokycany na twitteru před utkáním 2. kola MOL Cupu rozpoutaly mediální bouři, Slovan se ale rozhodit nenechal a na pažitu celku z Plzeňského kraje vyhrál jednoznačně 5:1. Kapitán Theo Gebre Selassie dvakrát skóroval a pak takhle okomentoval nepřehlédnutelné PR našeho divizního soupeře. A ví, o čem mluví, video oznamující jeho návrat do Slovanu rok předtím obletělo svět a největší úspěch mělo na stejné sociální síti.

– Theodor Gebre Selassie po utkání s Rokycany

„Udělali to video hezky, ale nemuseli. Mluvím česky, rozumím dobře.“

A ještě jednou Rokycany. Ty natočily pro Micka van Burena a Oliviera Vliegena ještě před utkáním instruktážní video v nizozemštině, belgický gólman jim ale vtipně odpověděl. V jeho případě rozhodně nebylo tlumočení do cizího jazyka nutné, češtinu ovládá na jedničku a perfektně rozumí i mluví.

– Olivier Vliegen před utkáním s Rokycany

„Určitě bude nějaká prémie. Od babičky napečený koláček, buchty, tak si chci něco odvézt zpět.“

Slovan si zjevně neužil jen pohárové utkání s Rokycany, ale také o kolo později s Frýdkem-Místkem, odkud pochází Michal Fukala. Na zápas dorazila i jeho rodina. Právě 22letý rodák slíbil do kabiny sladkou odměnu, tak snad mu něco zbylo také na zpáteční cestu.

– Michal Fukala po vítězství ve třetím kole poháru

„Jsem tu vlastně dva dny i s cestou.“

Přišel v týdnu, o víkendu už hrál proti Plzni. Matěj Valenta zažil krušný týden, adaptaci na severu Čech musel zvládnout rychle. Po zápase 7. kola kolotoč posledních dní a svůj povedený debut, kdy ho trenéři dle jeho slov hned „hodili do vody“, vtipně okomentoval.

– Matěj Valenta po debutu v dresu Slovanu s Plzní

„Včera jsem se bavil i s agentem a ten mi říkal, že už bych taky mohl trefit bránu.“

Střední záložník ten tvrdej chleba má. Lukáš Červ vstřelil premiérový gól v dresu Slovanu během září na půdě Bohemians, tehdy krásnou ranou pojistil vedení a naše mužstvo nakonec vyhrálo 2:0. Z třech bodů i branky měl velkou radost, jen víc takových rozhovorů s agentem před zápasem!

– Lukáš Červ po premiérovém gólu v dresu Slovanu

„Myslím, že tady na mě někde budou čekat, takže jsem zvědavý, co mi řeknou.“

Vraťme se na samotný začátek sezony. Christian Frýdek pomohl k výhře nad Spartou dvěma přesnými centry z přímých volných kopů, jeden doputoval až do sítě, druhý si srazil do brány obránce Zelený. Na hodnocení táty, sparťanské legendy, si ale musel šikovný záložník chvilku počkat. Co myslíte? Pochválili ho rodiče, nebo ne?

– Christian Frýdek po výhře nad Spartou

„Čekali jsme asi deset minut v tunelu. Bylo to podobné jako přestávka na pití v létě.“

„Je pravda, že když jsem vystřídal a díval jsem se na tribuny, tak diváci vidět nebyli.“

Počasí je nevyzpytatelné. V uplynulém roce převzal úlohu hlavního týmového meteorologa Jan Mikula, který se hned dvakrát postavil v rozhovoru nepříznivému počasí. Poprvé mluvil na konci minulého ročníku o utkání v Olomouci přerušeném kvůli krupobití. Podruhé narážel na památnou mlhu v Teplicích, kvůli níž výjimečně nebyla k dispozici ani podrobná data z utkání a část zápasu nefungoval ani systém VAR. Tak zkušeného hráče však nemůže nic rozhodit!

– Jan Mikula o krupobití v Olomouci

– Jan Mikula o mlze v Teplicích

„Samozřejmě, že by to bylo hezké. Mohli bychom se trochu hecovat a aspoň v něčem bych byl lepší než oni.“

Michael Rabušic gólem v Podještědském derby stanul po boku Jana Nezmara a Jiřího Štajnera, na což ho upozornili novináři při pozápasovém rozhovoru. „Rambo“ reagoval s úsměvem. Před jarním derby bude mít o motivaci postaráno, může totiž liberecké legendy překonat aspoň v počtu branek do sítě rivala.

– Michael Rabušic po gólu Jablonci

Jsem rád, že to byl zrovna tak pěkný gól. To číslo je skvělé.

Netřeba slov. 1200 nastřílených gólů Slovanu v první lize opravdu je skvělé číslo! A akrobatické nůžky Imada Rondiče proti Hradci, díky nimž jsme na tuto metu dosáhli, byly opravdu výstavní.

– Imad Rondič po utkání proti Hradci Králové

„Bylo to pro nás takové hollywoodské finále našeho půlroku.“

Poslední podzimní zápas ženského A-týmu přinesl euforii. Slovaňačky poprvé v historii porazili úřadujícího mistra ze Slavie a slova se krátce po závěrečném hvizdu hledala těžce. Trenér Petr Myslivec ale premiérovou výhru nad účastnicemi Ligy mistryň vystihl. Byl to happy end jako z filmu!

– Petr Myslivec po historické výhře nad Slavií

„Dneska si dám hodně vody a bude klid.“

Na závěr nemůžeme opomenout ani populární hlášku Micka van Burena. Ten na podzim vstřelil dva hattricky, oba oslavil jinak. Po tom prvním proti Teplicím proběhl vážný mediální diskurz o životosprávě profesionálních sportovců, po druhém při pohárové výhře nad Sigmou už nikoliv. Nizozemský snajpr na očekávaný novinářský dotaz zareagoval s nadhledem.

– Mick van Buren po pohárovém hattricku do sítě Olomouce


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Geoprint
Mediální partneři
Hattrick Beat radio
×
Odehráno v 15:00
FC Baník Ostrava
FC Slovan Liberec
×
Odehráno v 10:15
FK Mladá Boleslav B
FC Slovan Liberec B