FC Slovan Liberec | Slovan bude bojovat o další body na půdě Crvene zvezdy
Menu Další Zavřít Zavřít
27.10.2020

Slovan bude bojovat o další body na půdě Crvene zvezdy

Redakce
Liberec - Tři body. Slovan má prozatím v Evropské lize po výhře nad Gentem 1:0 stoprocentní bilanci, teď se však poprvé představí na venkovní půdě. Naše mužstvo vyráží do srbského Bělehradu, kde ho v 18:55 čeká zápas proti tamní Crvene zvezdě.

FK Crvena zvezda - Guélor Kanga i dominantní bilance

První duel srbský celek prohrál na půdě favorizovaného Hoffenheimu 0:2, obě branky vstřelil německý celek až ve druhé půli (64. a 93. minuta). V domácí soutěži ale Crvena zvezda zatím válí. S 32 body vede tabulku Jelen Superligy, z 12 zápasů rovných deset vyhrála a po dvou zbylých se rozešla se soupeřem smírně.

V klubu působí libereckým fanouškům dobře známý záložník Guélor Kanga, který se do Bělehradu přesunul z pražské Sparty. Jedna z hlavních hvězd týmu ale chyběla během posledních tří zápasů CZ v kádru, je tak otázkou, zdali nastoupí. V sedmi duelech za nový tým dal Kanga doposud jeden gól.

Crvena zvezda se dostala do základní skupiny celkem složitou cestou. V předkolech Ligy mistrů postupně přešla přes gibraltarskou Europu 5:0, albánskou Tiranou 1:0, následně však nestačila na kyperskou Omonii 1:2 na penalty. Chuť si spravil bělehradský celek v play off Evropské ligy, když přehrál arménský Ararat-Armenia 2:1.

Oba týmy se spolu střetly v roce 2006 (Pohár UEFA), Slovan tehdy dvakrát srbského soka porazil 2:1, 2:0. Stále živé vzpomínky má trenér brankářů Marek Čech, který odchytal obě střetnutí. Branky tehdy dávali Jiří Bílek, Jan Holenda, Jan Blažek a Tomáš Frejlach.

FC Slovan Liberec – Týden přípravy na první bitvu venku

Slovan vkročil do základní skupiny ideálně. Jako jediný z českých zástupců ve svém premiérovém vystoupen bodoval a dokonce slavil výhru. Belgický Gent přehrál brankou Júsufa 1:0 a v tabulce mu tak patří prozatím o skóre druhá příčka za německým sokem.

Jelikož je FORTUNA:LIGA i nadále přerušena kvůli pandemii nového typu koronaviru, může se naše mužstvo celý týden připravovat na náročný program Evropské ligy. První polovina skupiny L se totiž odehrává ve třech následujících týdnech po sobě.

Parta kouče Pavla Hoftycha odlétá ve středu dopoledne, navečer ve stejný den zároveň proběhne předzápasová tisková konference a společný trénink. Hrát se bude na druhém největším stadionu balkánského poloostrova – Stadionu Rajka Mitiče s kapacitou přes 55 tisíc diváků, UEFA povolila týmům možnost 30% zaplnění kapacity, pokud vládní nařízení daných zemí nehovoří jinak. V Srbsku diváci v ochozech mohou být a dorazí v omezeném množství.

Druhé liberecké vystoupení ve skupině L začíná ve čtvrtečních 18:55, zápas by měl vysílat kanál Nova Sport 2. Sledujte web a sociální sítě, na nichž budou jako obvykle všechny informace a zajímavosti.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Geoprint
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick