FC Slovan Liberec | Slovan hlásí novou posilu! Přichází brankář Hugo Jan Bačkovský
Menu Další Zavřít Zavřít
09.01.2023

Slovan hlásí novou posilu! Přichází brankář Hugo Jan Bačkovský

Šimon Knopp
Liberec - Po konci hostování Jana Stejskala, který se po podzimu vrátil do Slavie, muselo vedení klubu řešit náhradu na post brankáře. Novou akvizicí, která by měla zvýšit konkurenci mezi třemi tyčemi, se stal třiadvacetiletý gólman Hugo Jan Bačkovský. Mladý brankář, který naposledy působil v Bohemians, přichází z pražské Sparty na hostování s opcí.

Hugo Jan Bačkovský

Odchovanec strahovské akademie si svoje první starty v dospělém fotbale připsal na hostováních. Nejprve působil v druholigové Vlašimi, kde odchytal celkem 28 utkání. Díky dobrým výkonům dostal ligovou nabídku a v sezoně 2020/21 se přesunul do Bohemians. Za „Klokany“ si ligovou premiéru splnil na konci ledna roku 2021 proti Opavě. Připsal si čisté konto a dokonce byl vyhlášen hráčem utkání.

V Ďolíčku pokračoval i v následujících dvou sezonách. Dohromady odchytal 20 utkání a ve čtyřech z nich udržel čisté konto. Naposledy za Bohemians chytal v listopadu proti Baníku. Třiadvacetiletý gólman nyní přichází na půlroční hostování do Slovanu. „Už před Vánocemi mi zavolal trenér Luboš Kozel, jestli bych nechtěl jít do Liberce. Jsem moc rád, že to dopadlo. Chci se tady poprat o místo jedničky,“ říká odhodlaně nováček v libereckém týmu.

Hugo Jan Bačkovský už dnes odlétá s novými spoluhráči na Maltu, kde bude mít možnost naskočit do některého ze tří přípravných utkání v rámci Tipsport Malta Cupu. Od týmu se naopak odpojil Jakub Lapeš, který byl v Liberci na testech z Hlučína.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Jizerské pekárny
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls