FC Slovan Liberec | Slovan odjel k prvnímu zápasu nové sezóny do Olomouce
Menu Další Zavřít Zavřít
21.08.2020

Slovan odjel k prvnímu zápasu nové sezóny do Olomouce

Ondřej Marko
Liberec – Letos měli fotbalisté vinou koronavirové krize velmi krátkou letní pauzu, naposledy hrál Slovan ligový duel před 41 dny. V prvním kole FORTUNA:LIGY 2020/21 bychom měli hrát na Andrově stadionu v Olomouci, kterou jsme v posledním společném zápase vyřadili v semifinále MOL Cupu. Tým trenéra Hoftycha v pátek navečer odcestoval na Hanou.

SK Sigma Olomouc

Olomouc nebyla na přestupovém trhu nijak zvlášť aktivní, změny v kádru mají téměř minimální. Sigma přišla o nejlepšího střelce, Lukáše Juliše, který se vrátil z hostování do Sparty. Nahradit by ho mohl chorvatský útočník Radič, který přestoupil ze slovinské nejvyšší soutěže. Do Olomouce se také vrací bývalý reprezentant a hráč Plzně Roman Hubník, zkušený stoper by měl vyztužit obranu.

Sigma chce letos hlavně napravit předešlou nepodařenou sezonu, kdy skončili v lize 11. a hráli ve skupině o udržení. Byli by rádi, pokud by se pohybovali v horní polovině tabulky. Dlouhodobé problémy mají především v útočné fázi, proto se na ni v přípravě zaměřili. Mimo jiné chtěli přivést ještě další dva hráče, jednání jim ale selhala.

V přípravě odehráli pět utkání, nejprve porazili Rosice 1:0, dále remizovali s Trnavou 1:1, podlehli Brnu 0:2. S nováčkem první ligy, Pardubicemi, remizovali 1:1 a na závěr porazili Prostějov 3:0.

Poslední vzájemný zápas se Slovanem bylo semifinále MOL Cupu před dvěma měsíci. Hrálo se v Olomouci a první poločas zakončil Slovan dvěma góly od Jakuba Peška a Achmeda Alibekova. Ve druhé půli se za moravský klub trefil právě zmiňovaný Juliš. Nicméně na celkovém výsledku se nic nezměnilo a náš tým si zajistil postup do finále.

Nejzajímavější změny v kádru Sigmy

Dominik Radič (volný hráč), Rudar Velenje –> Olomouc
Roman Hubník (volný hráč), Plzeň –> Olomouc
Lukáš Juliš (návrat z host.), Olomouc –> Sparta Praha
Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec

Slovan během léta velmi obměnil kádr. Velká část přestupů se týkala Slavie, do Prahy nám odešlo pět hráčů. Přičemž v případě Malinského, Berana a Kuchty se jednalo o přestup, Baluta se vrátil z hostování a Karafiát odešel jako volný hráč. Ze Slavie však i mnoho hráčů zavítalo na sever, na hostování dorazili Júsuf Hilal, Jugas, Matoušek, Kosek a Tijani. Hostovat bude i Jakub Hromada, který už ve Slovanu hrál na jaře.

Mimo Slavii se k týmu připojili Jhon Mosquera, jako volný hráč z Bohemians, Michael Rabušic z Českých Budějovic a Jakub Barac, který bude hostovat z Varnsdorfu. Smlouvu podepsal také mladý útočník z Trnavy, Lukáš Csáno.

V přípravě odehrál Slovan celkem šest utkání. Kádr se od minulé sezony velmi změnil, se sestavou se tedy v přípravě velmi experimentovalo. Nejprve náš tým porazil Chrudim 2:1, v ten samý den prohrál s Přepeřemi 1:2, proti Viktorii Žižkov už ale zvítězil 4:1. V posledním zápase v Česku remizoval s Mladou Boleslaví 2:2. Na soustředění v Rakousku opět remizoval s Blanskem 1:1 a v generálce podlehl Rapidu Vídeň 0:3.

Náš úvodní duel v ročníku 2020/21 má výkop naplánován na sobotních 17:00 hodin na Andrově stadionu. Věřme, že se i přes komplikace s pozitivními výsledky testů na koronavirus v domácím týmu utkání odehraje v původním termínu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek La Piazza
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl