FC Slovan Liberec | Slovan posiluje střed pole, přichází Jan Žambůrek
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2023

Slovan posiluje střed pole, přichází Jan Žambůrek

Tomáš Honzejk
Liberec - Slovan hlásí posilu do zálohy. Na hostování do konce sezony z dánského Viborgu přichází Jan Žambůrek, který předtím od léta 2018 působil v Anglii. V Liberci se potká hned s několika bývalými spoluhráči z české reprezentace do 21 let.

Jan Žambůrek

Dvaadvacetiletý mládežnický reprezentant je hráčem dánského celku Viborg FF. V tomto ročníku zasáhl do tří zápasů ze šesti. V minulé sezoně si připsal devatenáct startů s bilancí jednoho gólu a jedné asistence. Byl také členem lvíčat na nedávném EURU U21, kde odehrál 65 minut proti Anglii a Německu a celý zápas proti Izraeli, který byl pro mládežnickou reprezentaci na turnaji poslední. „Nejlépe se znám s Lukášem Červem. Působili jsme spolu už ve Slavii,“ prozradila nová tvář Slovanu.

Levonohý střední záložník vyrůstal v mládežnických akademiích pražských klubů Bohemians a Slavie. Se sešívanou kategorií U17 slavil mistrovský double v ročníku 2017/18, kdy mládežníci z Vršovic ovládli dorosteneckou ligu i pohár.

Následně přestoupil 9. srpna 2018 do anglického Brentfordu. Zde zasáhl celkem do 23 zápasů a připsal si dvě asistence. Nejpovedenější ročník v Anglii byl 2019/20, kdy pomohl týmu do play-off EFL Championship, které však neskončilo postupem Brentfordu do nejvyšší soutěže. Následně odešel na hostování do třetiligového celku Shrewsbury.

V lednu 2022 následoval přestup do Dánska a již zmiňovaného Viborgu. V tomto klubu zasáhl Žambůrek za dvě sezony do 33 utkání s bilancí jedné branky a dvou asistencí.

Další bude snad přidávat v této sezoně v barvách libereckého Slovanu. „Všechno se seběhlo strašně rychle. Včera se hostování domluvilo, šel jsem si rychle zabalit a dneska ráno už letěl,“ komentoval hektické hodiny mládežnický reprezentant.

Žambůrek sice hrál v českých týmech, ale nejvyšší soutěž ještě neokusil. „Jednoduché to určitě nebude. Jsem ale natěšený a rád za příležitost hrát ve Slovanu. Budu se snažit klubu co nejvíce pomoci,“ dodal. Tak ať se ti pod Ještědem daří, Honzo!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Liberecký kraj
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio