FC Slovan Liberec | Slovan se po opakování losu 3. kola MOL Cupu utká venku s Kladnem
Menu Další Zavřít Zavřít
15.09.2023

Slovan se po opakování losu 3. kola MOL Cupu utká venku s Kladnem

Šimon Knopp
(Aktualizováno) Liberec - V pátek 15. září ve 12 hodin proběhlo opakované losování 3. kola MOL Cupu kvůli chybě při nasazení v původním termínu losu. Slovanu Liberec byl vylosován jako soupeř o postup do osmifinále tým z Divize B - SK Kladno. Zápas se bude hrát v úterý 26. září na stadionu Františka Kloze od 16:00 hodin.

Soupeřem Slovanu ve 3. kole MOL Cupu bude SK Kladno

V minulém roce dokráčel Slovan až do čtvrtfinále MOL Cupu, kde nestačil na Spartu. S pražským týmem vypadl v domácím prostředí po dramatické koncovce až na penalty. Tuto sezonu zahájí svěřenci Luboše Kozla cestu českým pohárem ve třetím kole a soupeřem jim bude SK Kladno.

Celek ze Středočeského kraje si dokázal nejprve poradit v předkole s týmem FC Tempo Praha, který porazil 3:2. Následoval vyrovnaný zápas s FK Králův Dvůr, jenž rozhodl až v 84. minutě P. Hampl, když proměnil pokutový kop. Ve druhém kole MOL Cupu narazilo Kladno na Varnsdorf. Znovu se jednalo o vyrovnaný zápas, ale nakonec se z postupu radovali domácí. Kladnu vystřelil výhru 2:1 v 90. minutě M. Šnobl.

Kladno hraje v Divizi B, tedy čtvrté nejvyšší české soutěži. V aktuální sezoně mu patří po šesti odehraných kolech čtvrtá příčka s 12 body. Svěřenci trenéra Jana Procházky nastříleli dohromady 18 branek a 7 inkasovali. V posledním soutěžním utkání dokázali porazit na venkovním hřišti Louny a odvezli si všechny tři body za výhru 4:1.

Informace o průběhu losování:

V osudí jsme mohli naleznout celkem 32 týmů, 27 postupujících z druhého kola a pět prvoligových týmů, které vstoupily do soutěže právě ve třetím kole. Mezi těmito celky byl kromě zástupců v soutěžích UEFA i Slovan Liberec, coby vítěz prostřední nadstavbové skupiny minulého ligového ročníku.

Kluby byly ve třetím kole rozděleny do dvou skupin, a to na licenční a nelicenční. Mezi licenční kluby patřily týmy první a druhé nejvyšší soutěže, ty byly dále rozděleny podle úrovně soutěže v probíhajícím ročníku a umístění v mistrovských soutěžích v předcházejícím ročníku na „nasazené“ a „nenasazené“. Náš tým byl mezi nasazenými.

Nelicenční kluby jsou vždy organizátorem utkání a losovali se do herní dvojice proti licenčním klubům z koše „nasazení“. Zbývající licenční kluby byly následně vylosovány do herních dvojic z koše „nasazení“ proti koši „nenasazení“. Organizátorem utkání je prvně vylosovaný klub bez ohledu na úroveň soutěže.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná SMC
Mediální partneři
Hattrick Liberecká drbna