FC Slovan Liberec | Červ před 3. kolem MOL Cupu: Těším se. Co říká na setkání se strýcem?
Menu Další Zavřít Zavřít
25.09.2023

Červ před 3. kolem MOL Cupu: Těším se. Co říká na setkání se strýcem?

Redakce
Liberec – Bude to pro něj pikantní duel. Lukáš Červ nemohl kvůli žlutým kartám nastoupit proti Teplicím, na duel 3. kola MOL Cupu je ale připraven. Slovan se potká s Kladnem, které trénuje jeho strýc František Douděra. Ten mimochodem před dvěma lety vyřadil naše mužstvo z poháru jako kouč Zbuzan. „Těším se moc. Musíme být obezřetní,“ uvědomuje si 22letý středopolař. A vyhlíží úterní bitvu, která odstartuje na kladenském stadionu Františka Kloze v 16 hodin.

Byl to tehdy velký šok. Slovan vstupoval do druhého kola MOL Cupu v sezoně 2021/22 v roli jasného favorita, Zbuzany ale poprvé skórovaly už v sedmé minutě zásluhou Jana Zákostelského. Stejný hráč se prosadil také ve druhém poločase a nasměroval tehdy třetiligový tým za vítězstvím. Celek z okresu Praha-západ vedl trenér František Douděra a právě s ním se Slovan potká znovu.

Už v úterý proti Kladnu, na jehož lavičce aktuálně stojí.

„Myslím, že musíme být samozřejmě obezřetní, jde o hodně emotivního trenéra. Bude se určitě snažit Kladno, stejně jako předtím Zbuzany, nahecovat a připravit,“ uvědomuje si Lukáš Červ. Trenéra soupeře dobře zná, je totiž jeho strýcem, navíc ho několik let trénoval v mládeži pražského Meteoru. „Jsme ale prvoligový klub, což musíme ukázat, vyhrát a postoupit.“

V rodině zápas samozřejmě už diskutovali. „Hned po losu jsme si volali a chvilku se bavili nejen o našem zápase, ale o fotbale celkově. Určitě se na to moc těším, zvlášť když jsem nemohl o víkendu nastoupit v lize kvůli žlutým kartám,“ pokračuje Červ. Proti strýcovi ještě nikdy nehrál.

„Zatím opravdu ne, jednou jsem jel s pardubickým béčkem, měli jsme hrát proti Zbuzanům a už to vypadalo, že začneme, ale zápas byl na poslední chvíli zrušen pro nezpůsobilý povrch,“ vypráví záložník Slovanu. Teď bude cestovat do Kladna.

Středočeši figurují na čtvrté pozici skupiny B Divize, v sezoně mají bilanci pěti vítězství, jedné remízy a dvou porážek. Do třetího kola MOL Cupu prošli už přes tři soupeře: Tempo Praha, Králův Dvůr a Varnsdorf. V dresu soupeře se na trávníku představí také libereckým fanouškům dobře známý záložník Zdeněk Folprecht.

Utkání plné příběhů začne v úterý od 16 hodin na půdě soupeře.

Zbuzany s trenérem Douděrou oslavují vítězství U Nisy v 2. kole poháru sezony 2021/22

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Inago
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio