FC Slovan Liberec | Slovan se v Liberci představí proti polskému týmu Miedź Legnica
Menu Další Zavřít Zavřít
07.07.2022

Slovan se v Liberci představí proti polskému týmu Miedź Legnica

Šimon Knopp
Liberec - Svěřenci trenéra Kozla ještě před odjezdem na soustředění do Rakouska nastoupí na domácím stadionu U Nisy proti prvoligovému polskému celku Miedź Legnica. Výkop utkání je naplánován na sobotu 9. července od 12 hodin. Vstup na utkání je zdarma, otevřen bude hlavní vchod.

Miedź Legnica

Polský tým sídlící ve městě Lehnice hrál v minulé sezoně druhou ligu. Ovšem díky jejímu vítězství, se ziskem 77 bodů a patnáctibodovým náskokem na druhou Lodž, se může v radovat z postupu do nejvyšší polské soutěže. Nebude se jednat o premiérové působení Legnice v polské Ekstraklase, naposledy si ji zahrála v sezoně 2018/2019. Avšak hned po roce se s touto soutěží musela Legnica rozloučit, skončila na konečném 15. místě a následoval sestup do druhé ligy. K historickým úspěchům klubu patří vítězství v polském poháru v roce 1992.

Klub Miedź Legnica byl založen v roce 1971 a své zápasy hraje na městském stadionu Orła Białego s kapacitou přes 6000 míst. Trenérem týmu je Wojciech Łobodziński, bývalý polský reprezentant. Na soupisce nalezneme kromě polských fotbalistů i několik cizinců. Například Belgičané Bahaid a Lehaire, Brazilec Garcia či Carolina z ostrovu Curacao.

Informace pro návštěvníky

Vstup bude možný pouze hlavním vchodem na stadion U Nisy (od Dopravního hřiště), který bude otevřen od 11:30. Vstupné bude zdarma. Otevřen bude i stánek s občerstvením. Zápas můžete sledovat z Hlavní tribuny. Srdečně vás zveme k návštěvě jediného duelu letní přípravy hraného v Liberci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Eurovia
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls