FC Slovan Liberec | Slovan se v sobotu představí v Českých Budějovicích
Menu Další Zavřít Zavřít
11.04.2024

Slovan se v sobotu představí v Českých Budějovicích

Šimon Knopp
Liberec - Po přesvědčivé domácí výhře nad Slováckem, která se nesla ve znamení změň ve vedení Slovanu a nové éry libereckého klubu, se svěřenci trenéra Kozla vydají bojovat o další body do Českých Budějovic. S aktuálně posledním týmem tabulky se na Střeleckém ostrově utkají v sobotu od 15 hodin.

Za Slovanem na Střelecký ostrov!

Nechcete chybět u zápasu proti Českým Budějovicím? Využijte autobusový zájezd, který je tentokrát zdarma. Přihlásit se můžete ZDE.

SK Dynamo České Budějovice - pět zápasů bez výhry a poslední místo v tabulce

Situace v tabulce: České Budějovice nezažívají zrovna povedené období a v lize bojují o udržení. V tabulce jim aktuálně přísluší poslední, šestnáctá příčka s 19 body a s osmibodovou ztrátou na třinácté Pardubice. Již teď je jisté, že je v nadstavbě bude čekat Skupina o záchranu, protože manko na desáté Teplice je 13 bodů a do konce základní části zbývají pouze čtyři kola.

Poslední utkání: V posledních pěti odehraných ligových duelech hráči z Českých Budějovic nepoznali radost z vítězství. Po porážce s Mladou Boleslaví (1:3) začátkem března následovalo remízové utkání v domácím prostředí se Zlínem. Po výjezdu do Karviné a porážce 1:2, přišel další domácí zápas, a to proti Spartě. V něm nakonec rozhodl jediný gól, výhru pražskému celku vystřelil v první půli Birmančević. V minulém kole se českobudějovičtí fotbalisté střetli s Pardubicemi a ze zápasu si odvezli bod za remízu 1:1.

Kádr: Do zápasu s Libercem by hlavní trenér Lerch měl mít k dispozici kompletní kádr, kromě dlouhodobě zraněného Dejanoviće (ovšem ten nastoupil v lize pouze k jednomu duelu). Nejlepšími střelci jihočeského celku jsou Zdeněk Ondrášek a Jan Suchan (oba čtyři góly). Mezi nejlepšími nahrávači se znovu objevuje jméno Ondráška a sekunduje mu W. Musa Alli, který má tři, stejně jako zkušený útočník. Nejvíce zápasů v bráně odchytal Dávid Šípoš, jenž posbíral dvě čistá konta.

FC Slovan Liberec - důležité výhry proti týmům z TOP šestky

Situace v tabulce: Slovanu se podařilo zvítězit ve dvou posledních duelech (Plzeň a Slovácko) a v tabulce drží sedmou pozici. Vytvořil si pětibodový náskok na osmou Olomouc a zároveň se přiblížil Skupině o titul. Na pátou Boleslav ztrácí dva body a na čtvrtý Baník je ztráta pětibodová. Zdá se, že souboj o první šestku bude gradovat až do posledního kola, ve kterém se náš tým střetne právě se čtvrtou Ostravou.

Zápas se Slováckem: V minulém kole nastoupil Slovan k domácímu utkání proti Slovácku. Povzbuzen změnou v akcionářském vedení klubu a zároveň i fanoušky na stadionu zvítězil jasně 4:1. Na střeleckou listinu se zapsali v první půli Kulenović a Tupta. Ve druhém poločasu sice Slovácko vstřelilo branku po nešťastné teči Pourzitidise, ale reakce byla téměř okamžitá a Prebsl vrátil našemu týmu dvoubrankové vedení. Pět minut před koncem ještě upravil skóre Michal Fukala, jenž vstřelil svůj první ligový gól.

Kádr: Z pohledu složení týmu je pozitivní zprávou, nejen pro trenéra Kozla, ale i fanoušky Slovanu, že se na lavičce poprvé objevilo duo Letenay a Tetour, nechyběl ani vracející se Bačkovský. Letenay následně o víkendu nastoupil za béčko a vstřelil jednu ze tří branek, Bačkovský zase vychytal čisté konto. Do sestavy by se měl rovněž vrátit Ghali, který si odpykal trest za žluté karty. Chybět by neměli ani naši dva nejproduktivnější hráči: Luka Kulenović (7+0) a Ľubomír Tupta (5+5). Naopak start zůstává nepravděpodobný u dlouhodobě zraněných Frýdka a Plechatého.

Vzájemné zápasy: V posledních dvou duelech mezi Slovanem a Českými Budějovicemi se radovali z vítězství liberečtí hráči. V minulé sezoně vyhráli v nadstavbě doma 4:0 a v letošním ročníku si připsali do tabulky tři body za těsnou výhru 1:0 (trefil se Kulenović). Ovšem varováním může být první semifinálové utkání nadstavby z předešlého roku. V něm Slovan ztratil dvoubrankové vedení a nakonec prohrál 2:3.

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte, že Slovan dokáže navázat na poslední ligové výhry a bude brát tři body i v Českých Budějovicích? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.

Vsaďte si u Tipsportu! Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Dům kultury
Mediální partneři
Beat radio rtm plus