FC Slovan Liberec | Starší i mladší žákyně zakončily sezonu na medailových pozicích
Menu Další Zavřít Zavřít
15.06.2022

Starší i mladší žákyně zakončily sezonu na medailových pozicích

Tomáš Čarnogurský
Brno / Liberec - O minulém víkendu se v brněnských Horních Heršpicích odehrálo republikové finále starších i mladších žákyň, do něhož se probojovaly nejlepší týmy jejich soutěží. V obou kategoriích měl své zastoupení i náš klub a oba naše týmy skončily na medailových pozicích.

Starší žákyně uhrály v sobotu celkové třetí místo. O průběhu informuje šéftrenér dívčí akademie Slovanu Petr Šafář: „Hlavně povedený herní výkon v semifinále proti Spartě, kde nám k senzaci chybělo větší štěstíčko. Holky hrály na max a škoda neproměněných šancí, které by zápas zdramatizovaly. Nechtěli jsme urazit fotbalového boha a tak jsme se Spartou hráli až do poslední minuty bez taktizování vzhledem k následnému utkání o třetí místo. Se Spartou jsme nakonec prohráli 2:0, prohra mrzela, ale fotbalový výkon nám dodal více elánu do dalšího zápasu.“

Chuť si však naše starší žákyně spravily v zápase o třetí místo: „V zápase o třetí místo jsme hráli s Lokomotivou Brno. Povedlo se nám proměnit více našich akcí a tak naše holky dokráčely k výhře 4:2 a zaslouženě braly medaile za třetí místo. Turnaj byl velmi náročný, protože jsme hráli v rychlém sledu dva zápasy 2x40 min.. Holkám patří velká gratulace za předvedený výkon,“ pokračuje v hodnocení letos od FAČR oceněný kouč.

V neděli se pak na stejném místě odehrál turnaj mladších žákyň: „Mladší žákyně na finálovém turnaji v Brně braly stříbrné medaile za 2.místo (2x výhra Baník Ostrava, Slavia Praha a 1x prohra Hradec Králové). Hrálo se až do posledního kola, kde jsme čekali na bodové zaváhání Hradce Králové, abychom získali první místo po našem zaváhání s hradeckými děvčaty. Naše holky na turnaji hrály opět svůj technický, kombinační fotbal, bohužel v zápase s Hradcem jsme se nedostávali efektivně do koncovky. Za předvedenou hru patří holkám velký obdiv, rodičům poděkování za podporu. Byla vidět maximální snaha a chuť hrát. Holky, jste jedničky,“ chválí své svěřenkyně Petr Šafář.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Auto Koutek
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls