FC Slovan Liberec | Starší přípravky dívčí akademie Slovanu jsou nejlepší v republice!
Menu Další Zavřít Zavřít
30.05.2022

Starší přípravky dívčí akademie Slovanu jsou nejlepší v republice!

Tomáš Čarnogurský
Brno/Liberec - V sobotu 28. května se v brněnských Horních Heršpicích uskutečnila celorepubliková akce pro starší přípravky pořádaná ženskou sekcí FAČR s názvem Turnaj dívčích nadějí. Naše malé fotbalistky v něm získaly zlaté medaile!

„Jednalo se o závěrečný finálový turnaj, v němž se utkaly nejlepší týmy starších dívčích přípravek, tedy ročníku narození 2011 a mladší. Všechny týmy byly na turnaj natěšené o to více, že se konal po dvouleté odmlce kvůli koronaviru. I v předchozích sezonách, kdy se turnaj nemohl uskutečnit, bychom měli medailové ambice a jsem rád, že se to letos potvrdilo. Část hráček, které za nás v Brně hrály, již trénuje s mladšími žákyněmi a druhá část ještě s přípravkami, ale podařilo se nám z nich vytvořit dobře fungující tým,“ pochvaluje si šéftrenér dívčí akademie Slovanu Petr Šafář.

Jak byla s výkony našich děvčat spokojená jejich trenérka Martina Pšeničková? „Holky sice nastoupily do turnaje váhavě, s jistou dávkou pokory, ale postupně s narůstajícími výkony zdolávaly stále přesvědčivěji silné soupeře. Ukázaly technickou, kombinační hru, kterou ocenili i diváci. Svými bojovými výkony, týmovou hrou a nadšením zvládly vyhrát nad šesti týmy, v jednom zápase vyhrály na penalty a jeden ztratily také až po penaltách. Ze hry inkasovaly pouze jediný gól, což dokazuje sílu naší obrany. Zároveň se ale náš tým pyšní nejlepší střelkyní. Turnaj přinesl i řadu překvapivých výsledků, tím byl zajímavý až do posledního kola. Výhru si holky jednoznačně zasloužily, nechaly za svými zády týmy jako Slavia, Sparta, Plzeň, Brno, Hradec Králové, Pardubice, Dukla Praha a hradeckou Třebeš,“ hodnotí úspěch našich malých fotbalistek někdejší prvoligová hráčka stále aktivně působící v ženském B-týmu.

Velký úspěch naší dívčí akademie: 👧⚽️ Celorepublikový finálový turnaj starších přípravek v Brně dnes ovládla naše...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec - ženy dne Sobota 28. května 2022

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Liberec
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal