FC Slovan Liberec | Stoch: Oslovil mě zájem trenéra, dám do toho sto procent
Menu Další Zavřít Zavřít
24.09.2021

Stoch: Oslovil mě zájem trenéra, dám do toho sto procent

Redakce
Liberec – Posila po konci přestupního termínu. Miroslav Stoch podepsal smlouvu se Slovanem jako volný hráč, naposledy působil v polské Zaglebii Lubin. Co na novou výzvu v libereckém dresu říká a proč trénoval během léta na pražském Motorletu? „Oslovil mě hlavně velký zájem trenéra, který mi osobně volal, což se mi stalo možná poprvé v životě,“ říká 31letý levý záložník v odpovědích na otázky novinářů.

V jakém jsi aktuálně fyzickém stavu a kdy budeš připraven naskočit do hry?
To se teprve ukáže. Nemůžu zatím zhodnotit, budeme se snažit, abych byl připravený co nejdřív. Uvidíme, trochu mi hraje do karet, že bude za chvíli repre pauza. Dostanu zhruba dva týdny času a během takové doby se toho dá strašně moc stihnout. Potom už budu v úplně jiném stavu, než jsem teď.

Připravoval ses s třetiligovým Motorletem, proč právě tam a co ti to dalo?
Žiju v Praze a chtěl jsem někde ve městě trénovat. A hlavně někde s týmem. Po poslední zkušenosti, kdy jsem se spoustu měsíců připravoval sám a pak jsem šel do Polska, jsem pocítil, že už takovou situaci nechci nikdy zažít. Agent má na Motorletu známé, zná se s majitelem a trenérem Martinem Poustkou, který působil i na Slavii. Všichni byli ochotní a jsem velmi rád, že jsem si s nimi mohl zatrénovat a být v kontaktu s hráči. Pevně věřím, že jsem se nějakým způsobem udržoval a možná ta cesta k fyzické připravenosti aspoň na devadesát procent bude díky tomu kratší, než před angažmá v Polsku.

Kdy tě vlastně Slovan oslovil poprvé? A byly ve hře i některé jiné nabídky?
Nedokážu říct, kdy poprvé, ale jednání byla celkem rychlá. Oslovil mě hlavně velký zájem trenéra, který mi osobně volal, což se mi stalo možná poprvé v životě. Dal mi čas na rozmyšlenou a pak jsem se vyjádřil, že do toho jdu a nechci dál čekat. Nějaké nabídky byly, něco se řešilo, něco padlo a něco jsem zase odmítl já. Nakonec do hry vstoupil Liberec, jenž mě oslovil hlavně přístupem trenéra. Předal mi svoji představu a vizi, což se mi hrozně líbilo. Udělám všechno pro to, abych se dostal co nejdřív do tempa. Je to dost možná moje poslední šance se nějak uchytit. Uvědomuji si to a dám do toho sto procent. Věřím, že to vyjde.

Co říkáš na liberecký start sezony. Bude to ještě o něco větší výzva?
Start do sezony vážně nebyl dobrý, ale na to, jaké se tu sešlo mužstvo, věřím, že se situace bude zlepšovat. A že se tabulkou půjde nahoru. Jak jsem říkal už v předchozích rozhovorech, Liberec nepatří tam, kde se nachází a myslím, že se bude vše zlepšovat.

Jaký máš dojem z prvních tréninků? Jaká je v kabině nálada po výhře nad Boleslaví?
Nálada je úplně fantastická. Pořád hraje hudba, vidím úsměvy na tvářích. Jsem mile překvapený, i když jsem slyšel od spousty lidí, že v Liberci bývá nálada pořád pozitivní. Potkal jsem za čtyři dny strašně milých lidí. Věřím, že to tak bude pokračovat, poslední vítězství určitě dodalo pohodu. Čekají nás teď těžké zápasy, uvidíme, jestli nějaké bodíky získáme, nebo ne.

Bereš Liberec jako odrazový můstek k dalšímu angažmá v zahraničí?
To se uvidí. Netajím se tím, že bych si chtěl ještě nějaké zahraniční angažmá vyzkoušet, ale bude to záležet hlavně na mně a mých výkonech. Když budu hrát dobře, můžu se někam dostat. A když nebudu hrát, nebude to. Varianty jsou jenom dvě.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl FCC
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus