FC Slovan Liberec | TOP zápasy sezony 2023/24: dvojité zaskočení Plzně i výhra nad Slováckem
Menu Další Zavřít Zavřít
09.06.2024

TOP zápasy sezony 2023/24: dvojité zaskočení Plzně i výhra nad Slováckem

Martin Soukup
Liberec – Během letní přestávky jsme si pro Vás připravili i speciální článek, ve kterém zavzpomínáme na nejlepší zápasy uplynulé sezony, dle výběru naší redakce. Vzpomínáte na dva povedené duely s Viktorií Plzeň či vysokou výhru nad Slováckem?

Třígólová kanonáda proti Viktorii Plzeň

Naším prvním vybraným zápasem je duel proti Plzni v rámci 12. kola. Říjnové utkání proti hráčům ze Štruncových sadů skončilo 3:0 pro naše barvy.

Skóre otevřel v 17. minutě právě Ľubomír Tupta, který uklidil míč ze střední vzdálenosti do levého dolního rohu branky. V následující akci se slovenský útočník dostal do úniku a naservíroval míč Kulenovićovi. Ten si ještě zpracoval balon a prostřelil brankáře Tvrdoně.

V 86. minutě neudržel plzeňský gólman míč v rukou a z dorážky se prosadil Lukáš Červ. V nastaveném čase mohl ještě zvýšit Michael Rabušic. Jeho branka však neplatila kvůli ofsajdovému postavení. Slovan tak mohl slavit na domácí půdě výhru nad plzeňskou Viktorií 3:0.

Další galapředstavení proti Plzni! Zářil liberecký “LUKAKU”

Slovan se Viktorie nezalekl ani podruhé! Po senzačním výkonu z podzimní části ligy nadělil Liberec Plzni opět tři góly. V obou týmech nastala po prvním střetnutí změna v brankovišti. Namísto Bačkovského chytal Vliegen, na druhé straně místo Tvrdoně Jedlička.

Na první branku čekali fanoušci do 64. minuty, kdy z rohového kopu po nacvičeném signálu uklidil míč do branky Matěj Chaluš. Netrvalo to dlouho a Slovan přišel o vedení. K odraženému míči se dostal Idjessi Metsoko a ten dokázal prostřelit zahuštěné liberecké vápno.

O dvě minuty později se Liberec opět ujal vedení. Po centru Fukaly si nejvýše vyskočil na balon Luka Kulenović, který s pomocí břevna dostal míč za brankovou čáru. Deset minut před koncem základní hrací doby se ještě chorvatský forvard prokličkoval plzeňskou obranou až před brankáře Jedličku a zvýšil na konečných 1:3.

Vysoká výhra nad Slováckem po změně majitele

Po vstupu nového většinového akcionáře do klubu, který si celé utkání užíval ze Severní tribuny, předvedli liberečtí fotbalisté skvělý výkon proti Slovácku. Duel hraný na začátku dubna na stadionu U Nisy skončil 4:1.

Hned v úvodu utkání se po centru Pennera trefil hlavou Kulenović. O pár minut později vymyslel Žambůrek chytrou přihrávku na Višinského, který předal míč Tuptovi před prázdnou branku. Slovenský útočník se v jednoduché pozici nemýlil. Jediný gól Slovácka padl po nešťastném odrazu Pourzitidise, jenž si centr soupeře srazil do vlastní branky.

O tři minuty později se ale na výlet s míčem vydal Filip Prebsl. Typický stoper, který však nastoupil do zápasu jako defenzivní záložník, prokličkoval obranou fotbalistů z Uherského Hradiště a navýšil náskok na dvě branky. V 85. minutě si ve vápně zpracoval míč Michal Fukala a rozvlnil síť svým parádním halfvolejem. Pro rodáka z Frýdku-Místku to byla první ligová trefa.

Další zápasy

Do výběru se nemohly vejít všechny duely. Za zmínku ale stojí i výhra nad Baníkem Ostrava hned v prvním kole, kdy jsme zvítězili 3:1. Tenkrát se za Liberec trefili Červ a Doumbia a do vlastní sítě si balon srazil Kpozo. V dresu soupeře se z penalty trefil Daniel Tetour, který ještě v tu dobu nastupoval za ostravský Baník.

O last minute góly, které zařídily remízu 3:3 proti Jablonci v nastaveném čase, se zase postarali Dominik Preisler s Matějem Chalušem. Dramatický souboj v Podještědském derby tak skončil alespoň remízou. Za Slovan se v utkání ještě trefil z penalty kapitán Rabušic.


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Fehrer
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio