FC Slovan Liberec | Theo Gebre Selassie se vrací do Slovanu!
Menu Další Zavřít Zavřít
26.06.2021

Theo Gebre Selassie se vrací do Slovanu!

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Tato zpráva jistě potěší všechny příznivce Slovanu, kteří na ni netrpělivě čekali. Do Liberce se po devíti letech v německých Brémách vrací obránce Theodor Gebre Selassie, jeden z libereckých mistrů ligy ze sezóny 2011/2012 a čtyřiapadesátinásobný český reprezentant. Theo už na stadionu U Nisy podepsal smlouvu a v pondělí se zapojí do přípravy.

Theo Gebre Selassie fotbalově vyrůstal ve Velkém Meziříčí a v Jihlavě, odkud si ho vyhlédla pražská Slavia, v níž pak sbíral první ligové zkušenosti. Z Edenu pod Ještěd zamířil oblíbenec libereckých fanoušků před třinácti lety, na podzim 2008. V Liberci během čtyř sezón odehrál celkem 97 ligových zápasů, vypracoval se v českého reprezentanta a své angažmá zakončil tím nejlepším způsobem, a to ziskem mistrovského titulu.

Ještě jako hráč Slovanu se zúčastnil turnaje EURO 2012 v Polsku a pak už následoval přestup do německých Brém, kde působil až do minulé sezóny. Za devět let ve Werderu si připsal úctyhodných 273 bundesligových startů, stal se kapitánem a jednou z klubových legend. Ačkoliv měli v Brémách zájem o pokračování spolupráce, rozhodl se Theo z rodinných důvodů vrátit do Česka a od nadcházejícího ligového ročníku jej budeme moct opět vídat v libereckém dresu, tentokrát s číslem 23.

„Smlouva byla zatím uzavřena na rok s tím, že pak se dohodneme, zdali bude Theo pokračovat jako hráč, nebo se zapojí do manažerských či trenérských činností v klubu,“ upřesnil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal: „Osobně přeji Theovi, ať mu hráčská kariéra vydrží ještě dlouho a dělá stále hodně radosti všem našim fanouškům.“ První rozhovor s naší staronovou posilou zveřejníme ještě dnes.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni Hennlich
Mediální partneři
Rádio Impuls Hattrick