FC Slovan Liberec | Trenér Kozel pokračuje v Liberci, klub uplatnil opci na Tuptu
Menu Další Zavřít Zavřít
27.05.2023

Trenér Kozel pokračuje v Liberci, klub uplatnil opci na Tuptu

Tomáš Honzejk
Liberec - Po posledním ligovém utkání této sezony proti Hradci Králové, které se odehrálo na stadionu U Nisy, přišel na pozápasovou tiskovou konferenci také sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal, aby oznámil novinky týkající se smluv a přestupů.

Hlavní trenér zůstává, asistent končí.

První důležitou zprávou je fakt, že hlavní trenér Luboš Kozel bude působit pod Ještědem i v příští sezoně. "Trenér Kozel podepsal v klubu novou smlouvu s délkou jednoho roku a následnou opcí. Naopak v realizačním týmu končí Ivan Kopecký, který se vydá svou vlastní cestou. Chtěl bych mu poděkovat za práci, kterou pro nás odvedl. Nový asistent bude zveřejněn zhruba do dvou týdnů," oznámil Koukal, že realizační tým dozná změny.

Ľubo Tupta hráčem Slovanu!

Velice pozitivní je pro liberecké fanoušky také zpráva, že slovenský útočník Tupta se stal hráčem Slovanu. "Uplatnili jsme opci na Ľubomíra Tuptu a tudíž bude ve Slovanu působit jako kmenový hráč. Gratuluji mu ke gólu do sítě Hradce. Ráno podepsal novou smlouvu a odpoledne dal gól. (úsměv). Doufám, že nadále bude přidávat další branky. Už ale jako hráč Liberce a ne italské Pescary," řekl sportovní ředitel.

Marios prodloužil, s dalšími se jedná.

Dalším hráčem, který podepsal novou smlouvu, je defenzivní univerzál Marios Pourzitidis. A jak to vypadá s dalšími hráči, kteří jsou na severu Čech na hostování? "U ostatních hráčů chceme během letní přestávky uplatnit některé další opce. Co se týče nově příchozích, budeme zveřejňovat informace průběžně," nastínil nejbližší dění.

Exodus by neměl být tak veliký. Tiéhi se (nejspíš) nevrátí.

Česká fotbalová veřejnost si v posledních letech zvykla, že Slovan je v přestupových obdobích velmi aktivním týmem jak směrem dovnitř, tak ale i ven. Letos by tomu mohlo být jinak. "Počet odchodů by neměl být tak veliký. Na některé hráče chceme uplatnit opce a další udržet. Kdo patrně odejde, bude Imad Rondić," prozradil Zdeněk Koukal. V návrat z Anglie naopak příliš nedoufá. "S Christem Tiéhim jsme v kontaktu víceméně neustále. O to více teď, kdy se blíží přestupní období a Wigan sestoupil z Championship. Hráč má ale nabídky ze stejné soutěže a myslím si, že se nevrátí," uzavřel.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Centrum Babylon
Mediální partneři
eFotbal Hattrick