FC Slovan Liberec | U16 - Příprava: FC Slovan Liberec vs. FC Fastav Zlín 4:1 (1:1)
Menu Další Zavřít Zavřít
20.07.2021

U16 - Příprava: FC Slovan Liberec vs. FC Fastav Zlín 4:1 (1:1)

Helena Bláhová
Pondělí 19.července Stadion Černá Hora

Nad Zlínem jsme zaslouženě vyhráli.

Branky: 17´ Malý. 80´ vlastní, 89´ Strnad, 90´ Malý

Sestava: Ministr - Přibyl, Havlíček, Procházka, Novák - Zítko, Dušák - Salich, Malý, Janů - Novotný

Střídali: Hrečín, Podrazil, Douša, Olyšar J., Dubský, Strnad, Pozler, Olyšar A.

Vyrovnané utkání, které se hrálo zejména v prvním poločase v dobrém tempu a intenzitě. Na obou stranách bylo k vidění spoustu nepřesností a zbytečných ztrát míče v přechodové fázi.

Po rozpačitém úvodu jsme hned v první minutě prohrávali 0:1. V prvních deseti minutách jsme se celkově hledali na hřišti, pozdě jsme dostupovali k hráčům. Poté jsme se zvedli, zlepšili pohyb a odměnou bylo vyrovnání. V 17´se odhodlal ke střele Malý z 25m a rána zapadla přesně k tyči. Ve 25´ jsme přešli z rozestavení 4-2-3-1 na 4-1-4-1 vzhledem k tomu, že soupeř nám z každé rozehrávky jednoduše vyjížděl a nás to stálo spoustu sil. Od té doby se hra přelévala na obě strany, jak my, tak Zlín nevyužil několika brejkových situací a místy jsme byli i lepším týmem.

Po prostřídání na obou stranách tempo opadlo, ale i přesto bylo k vidění několik slibných situací. Utkání mohl vyhrát i Zlín. Rozhodl vlastní gól soupeře po hezké křídelní akci z levé strany v 80. minutě. Další dvě branky jsme přidali v závěru po chybách brankáře soupeře. Ve druhém poločase jsme celkově byli fotbalovějším týmem.

Trenér Benek: "Kluky musíme pochválit za přístup a agresivitu. Prokázali jsme dobrý charakter a touhu po vítězství. Podrželi nás i oba brankáři Ministr/Hrečín."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kitl Immergas
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls