FC Slovan Liberec | Utkání bylo hodně těžké, remíza je zasloužená, říká po Slovácku Chaluš
Menu Další Zavřít Zavřít
28.10.2023

Utkání bylo hodně těžké, remíza je zasloužená, říká po Slovácku Chaluš

Martin Soukup
Uherské Hradiště/Liberec – Sváteční duel v Uherském Hradišti skončil remízou 1:1. Po zápase přišel na tiskovou konferenci liberecký obránce Matěj Chaluš, který věří v prolomení série špatných výsledků. “Věřím, že na to navážeme a posuneme Liberec tam, kam patří,” doplnil stabilní člen základní sestavy.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Utkání bylo hodně těžké, což se dalo očekávat. Bylo spoustu soubojů. Myslím si, že remíza 1:1 byla spravedlivá, i když si myslím, že jsme v prvním poločase byli více nebezpeční. Ve druhé půli jsme také měli několik šancí, domácí sice hrozili z centrů, které byly taktéž nebezpečné. Remíza tedy nejspíše zasloužená.

Jak důležité bylo, že jste dnes bodovali, a tak trochu navázali na předešlý zápas s Plzní alespoň bodem?

Určitě to pro nás bylo důležité, protože jsme věděli, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Nechtěli jsme tu práci, kterou jsme předvedli minulý týden, hodit do koše. Chtěli jsme na to navázat, něco si vytvořit. Dost se toho změnilo, zejména to naše nasazení, nastavení každého z nás, a že to teď dva zápasy s těžkými soupeři bylo vidět. Myslím si, že nás to i po právu odměnilo.

Jak složité bylo srovnat se s obdrženým gólem v 10. minutě?

Je vidět, že každým zápasem jsme vyspělejší. Snažíme se pracovat s tím, že ať je stav jakýkoliv, tak to chceme nějak zvládnout. Všichni do jednoho věříme, že s tím zápasem můžeme něco udělat. Hodili jsme to za hlavu a věřili, že to dokážeme ještě otočit.

Věříš, že jste ukončili nějakou tu sérii horších výsledků a budete bodovat pravidelněji?

Určitě tomu věříme. Myslím si, že jsme dobře nastavení. Poslední tři zápasy to bylo podle mě vidět. Věřím, že na to navážeme a posuneme Liberec tam, kam patří.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Beat radio eFotbal