FC Slovan Liberec | VIDEO: Obsáhlý rozhovor s kondičním trenérem Pavlem Čvančarou
Menu Další Zavřít Zavřít
10.01.2022

VIDEO: Obsáhlý rozhovor s kondičním trenérem Pavlem Čvančarou

Redakce
Liberec – Zimní příprava je v plném proudu, Slovan bude v nadcházejících týdnech ladit formu před startem jarní fáze sezony. Během období bez soutěžních utkání je zásadní fyzická průprava, a právě proto vám přinášíme obsáhlý rozhovor s kondičním trenérem Pavlem Čvančarou.

Pavel Čvančara působí ve Slovanu od loňského podzimu, jako kondiční trenér vede také českou reprezentaci. Sám fotbal hrál, kariéru mu ukončilo zranění, pak se věnoval jiným sportům, ale trenérská praxe ho však vždy lákala.

V zajímavém rozhovoru mluví o zimní přípravě, rozebírá ale i zásadní prvky silové přípravy. „Tím, že spolu s Lubošem Kozlem cestujeme každý den, trávíme spolu hodně času a bavíme se o fotbale. On jako hlavní trenér udává trend toho, co chce hrát, já vidím zase fyzickou připravenost mančaftu. Jsme dobře propojeni," říká zkušený kondiční kouč.

Co mu v Liberci chybí? „Jsem jednoznačně spokojený s možností tréninku na několika travnatých hřištích a umělce, trochu mi schází víc fotbalově zaměřená posilovna. Vybaveností je ta naše stávající v pořádku, ale trochu mi chybí jeden prázdný sál nebo hala, kde by šly dělat kruhové tréninky," prozrazuje dál.

Jak pomáhají při tréninku speciální GPS vesty, s nimiž fanoušci hráče vidí během přípravy? „Jde o ohromnou pomůcku jak pro kondiční trenéry, tak hlavního kouče. Vidíme aktuální zatížení hráčů během tréninku, který je samozřejmě nějak zaměřen. Právě díky live vestám máme informace, jestli zatížení odpovídá účelu cvičení," vysvětluje Čvančara.

K čemu slouží fyzické testy? A je potřeba některé hráče v tréninku krotit? Více se dozvíte ve dvou částech videorozhovoru vložených do tohoto článku.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Crytur
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl