FC Slovan Liberec | Video: Dorostenci si v neděli zahráli na hlavním stadionu U Nisy
Menu Další Zavřít Zavřít
18.05.2023

Video: Dorostenci si v neděli zahráli na hlavním stadionu U Nisy

Ondřej Marko
Liberec - Dorostenecké týmy U19 a U17 si v neděli zahrály na hlavním stadionu U Nisy. Před početnou diváckou kulisou obě naše mužstva rozstřílela Písek. Pro U19 se jedná o velmi důležitou výhru, pět kol před koncem sezony totiž stále drží náskok na prvním místě, které by zaručilo postup do nejvyšší soutěže.

Naši nejstarší dorostenci v letošní sezoně bojují o postup do nejvyšší soutěže. O minulém víkendu si mladíci mohli zahrát na hlavním stadionu U Nisy, a to proti Písku. Stejná příležitost se tak naskytla i mladším dorostencům z kategorie U17.

Hráči nejstaršího dorosteneckého celku si se svým soupeřem poradili bez sebemenších obtíží, rozstříleli jej 7:0. U19 nastoupila v následující sestavě: Novák, Netušil, Wydrzynski, Malý (58. Beníček), Butsko, Plot, Bartoš (69. Musil), Strnad (58. Gábor), Kočka (58. Machotka), Papoušek (69. Dolejš), Kuľha. O sedm zásahů se postaralo šest následujících střelců: Papoušek, Strnad, Plot, Kočka, Dolejš a Butsko dvakrát.

A jak utkání hodnotil trenér U19 Pavel Čapek? „Jsem rád, že si mohli jak hráči, tak realizační tým, užít utkání na hlavním stadionu, na kterém jsme hráli poprvé. Myslím si, že pro všechny to byl velký zážitek a zároveň nám to i pomohlo.“

„Věřím, že to zvládneme a cíl, který jsme si dali před sezonou, splníme. Samozřejmě to je fotbal, může se stát cokoliv, ale vím, že do posledních zápasů dáme maximum,“ dodal trenér k postupovému snu.

Od domácího utkání na hlavním stadionu odehráli dorostenci ještě jeden duel, ve středu porazili Táborsko 1:0. Pět kol před koncem soutěže se tak nachází stále na prvním místě s pětibodovým náskokem na druhou Slavii B. Do nejvyšší soutěže může ovšem postoupit pouze ten celek, který nefunguje jako B-tým. Druhá Slavia a třetí Sparta toto kritérium nesplňují, proto jediným relevantním konkurentem jsou čtvrté Teplice, na které mají svěřenci trenéra Čapka náskok 11 bodů (Tepličtí však mají zápas k dobru).

Mladší dorostenci z kategorie U17 se nenechali výsledkově zahanbit, Písku nasázeli gólů pět a také neinkasovali žádný. Nastoupili v následující sestavě: Stehlík - Pozler, Procházka, Juszczyk, Vacek (61. Salich), Žitňan (61. Janů). Olyšar (46. Dubský), Jansa, Ondo (77. Přibyl), Podrazil, Zelenka (61. Zítko). Do listiny se zapsalo následujícíh pět střelců: Juszczyk, Salich, Dubský, Jansa, Podrazil.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea FITING SERVIS
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec