FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: DFK Bohemians 1905 - FCSL 0:4
Menu Další Zavřít Zavřít
28.11.2023

Ženy porazily Bohemians a v poháru postupují do čtvrtfinále

Šimon Knopp
Liberec/Praha - V nedělním utkání Poháru žen FAČR nastoupily liberecké fotbalistky proti hráčkám z DFK Bohemians 1905. V pohárovém zápase potvrdily naše hráčky roli favoritek a po výhře 4:0 vybojovaly postup do čtvrtfinále, které se bude hrát v březnu příštího roku.
Pohár, neděle 26.11.2023, 14:30
DFK Bohemians 1905 DFK Bohemians 1905
0:4
(0:2)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
DFK Bohemians 1905:

Pešatová, Jehličková, Boušková, Vodičková (84. Snopová), Belšánová (76. Čadinová) (84. Bebrová), Dobrevová (C), Šuleková, Kulhánková (71. Franzoni), Martinez, Studničková, Reiserová

FC Slovan Liberec:

Dolejšová (61. Pelcová) - Švíbková, Sováková, Huvarová (46. V. Černá) - Kantarská (46. Mastníková), Tenkrátová (61. Harvilová), Šušolová (C), Buryánová, Ducháčková - T. Černá, Din Thanhová (61. Košťálová)

Branky: 38. Dinh Thanhová (pen.), 45. Kantarská, 60. T. Černá, 64. Buryánová

Rozhodčí: M. Pachtová – T. Holakovská, M. Marušinová


Reportáž

S jasným cílem postoupit vstupovaly fotbalistky Slovanu do třetího kola Poháru žen FAČR. Zatímco pro svěřenkyně trenéra Myslivce se jednalo o první soutěžní zápas v poháru v této sezoně, soupeřky, hráčky z Bohemians, hrály již po třetí. Vybojovaly si totiž postup z prvního kola. Nejprve porazily 3:2 Baník-Most Souš a ve druhém kole následně přehrály 5:0 Teplice.

Gólový účet zápasu otevřela až ve 38. minutě Kim Dinh Thanhová, která využila příležitost v podobě pokutového kopu. Ještě před změnou stran na ní navázala Ivana Kantarská, jež se trefila hlavičkou a zvýšila na 2:0.

Do druhé půle naskočily i hráčky připravené na lavičce, které rovněž dostaly prostor ke hře. Slovaňačky si utkání dokázaly pohlídat a svému soupeři přidaly ještě dvě branky. Trefily se Tereza Černá a Aneta Buryánová.

Díky výhře 4:0 fotbalistky Slovanu postoupily, jako ostatní favoritové, do čtvrtfinále. To se bude hrát na začátku března příštího roku a dvojice se budou losovat z jednoho společného koše.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Do pohárového utkání jsme šli s jednoznačným cílem postupu a potvrzení papírového favorita. Od začátku zápasu jsme byli aktivní, po většinu celého zápasu jsme drželi míč na svých kopačkách a diktovali tempo hry. V prvním poločase jsme měli dostatek rohových kopů a několik střeleckých příležitostí, ale neměli jsme přesnou mušku. Utkání se začalo překlánět na naši stranu v závěru prvního poločasu po proměněném pokutovém kopu a využití jednoho z mnoho centrů a úspěšném hlavičkovém zakončení. Ve druhém poločase naše aktivita nepolevovala a snaha holek přidat další góly byla jasně viditelná. Osobně jsem rád, že se střelecky prosadila Terka Černá a věřím, že ji to tam na jaře bude padat. V utkání dostaly větší časový prostor holky, které měly doposud menší vytížení, což byl jeden za záměrů tohoto zápasu. Samozřejmě bych si přál, aby výsledek skončil větším rozdílem. Nicméně nejdůležitější je postup do další fáze, a že se nikdo nezranil.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC RR group service s.r.o
Mediální partneři
Beat radio Rengl