FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Pardubice - FCSL 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
12.11.2023

Ženy přezimují na čtvrtém místě, Pardubice dokázaly porazit 2:0

Šimon Knopp
Liberec/Pardubice - Liberecké fotbalistky nastoupily k poslednímu ligovému kolu před zimní pauzou proti soupeřkám z Pardubic. Ve venkovním prostředí si dokázaly s posledním týmem tabulky poradit a odvezly si všechny tři body za výhru 2:0. Trefily se Klára Ducháčková a Denisa Tenkrátová.
10.kolo, neděle 12.11.2023, 15:30, Dolíček
FK Pardubice FK Pardubice
0:2
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Pardubice:

Mikulecká - Janíková (74. Holcová), Koblížková (74. Novotná), Kupoková (C), Nechvilová (60. Hrobská), Němcová, Neradová (80. Friedrichová), Ninczová (60. Hýlová), Potůčková, Pražienková, Solničková

FC Slovan Liberec:

Dolejšová - Černá V. (C) (61. Harvilová), Šušolová, Sováková, Huvarová - Kantarská, Brázdová (83. Mastníková), Tenkrátová, Buryánová (46. Švibková), Ducháčková (68. Dinh Thanhová) - Černá T. (83. Košťálová)

Branky: 56. Ducháčková, 79. Tenkrátová

Žluté karty: 1. Potůčková, 82. Novotná, 89. Hýlová, 90. Holcová - 33. Brázdová, 41. Sováková, 71. Černá T.

Červené karty: 64. Potůčková

Rozhodčí: K. Hrušková - N. Čampišová, B. Kánská


Diváci: 38

Reportáž

Liberecké fotbalistky vyrazily v desátém kole nejvyšší soutěže žen do Pardubic, kde nastoupily proti svému soupeři. V utkání byly jasnými papírovými favoritkami, a to i proto, že Pardubicím patřilo v tabulce poslední místo bez zisku bodu.

Slovaňačky vstoupily do utkání podle očekávání aktivně a již v prvních minutách si vytvořily nebezpečnou šanci. Avšak branka z toho nebyla a svěřenkyně trenéra Myslivce musely být trpělivé. Přestože měly většinu času míč pod kontrolou, musely bránit brejkové situace a standardní situace soupeře.

Gólu se liberecké fotbalistky dočkaly až po změně stran. Ke střele napřáhla Klára Ducháčková a v 56. minutě poslala Slovan do vedení. O osm minut později byla navíc vyloučená po druhé žluté kartě Potůčková a domácí fotbalistky musely dohrávat v deseti.

Naše hráčky překvapení nepřipustily a na konečných 2:0 upravila v 79. minutě Denisa Tenkrátová. Výhra v desátém kole znamená pro Slovan zisk tři bodů a zároveň udržení čtvrté příčky se šestnácti body po ligovém podzimu. Na třetí Slovácko mají liberecké fotbalistky ztrátu tří bodů a na pátou Plzeň naopak náskok jednoho. K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí ženy až v novém roce, a to v březnu proti Slavii.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Do utkání jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu zahrozili střelou z hranice vápna, bohužel jsme pozdě reagovali na následný odražený míč, který mohl znamenat rychlé vedení. V prvním poločase jsme měli většinu času míč na našich kopačkách, ale bohužel bez gólového vyjádření. Naopak jsme si museli pohlídat nebezpečí hrozící z brejkových situací Pardubic a být obezřetní při bránění rohů. Hráčky jsme nabádali k trpělivosti a k tomu, aby neudělaly chybu v zadních řadách. Ve druhém poločase jsme potřebovali přidat na důrazu v pokutovém území, v určitých fázích zápasu hru zjednodušit centrovanými míči ze stran a tlačit se více do zakončení. Nakonec se ukázalo, že cesta k vítězství povede přes zakončení ze střední vzdálenosti, ke kterému jsme hráčky vyzývali už od úvodu zápasu. I když jsme se v utkání hodně na gól nadřeli, holky ukázaly touhu jít si za vítězstvím, bojovnost a velké nasazení.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury KB Design
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact