FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Sparta - FCSL 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2023

Ženy zaskočily Spartu a z Prahy si odvezly bod za remízu 0:0!

Šimon Knopp
Liberec/Praha - V osmém kole nejvyšší soutěže žen nastoupily hráčky Slovanu proti Spartě. S favorizovaným soupeřem odehrály vyrovnané utkání, a i díky pevné obraně dokázaly udržet čisté konto. Do tabulky si tak zapisují za remízu 0:0 cenný bod.
8.kolo, sobota 21.10.2023, 14:00, Praha 9, Prosek
AC Sparta Praha AC Sparta Praha
0:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
AC Sparta Praha:

Schneider - Cvrčková (46. Šubrtová), Dědinová, Chang, Johnson (67. Ringelová), Kostrčová, Kožárová (77. Corneil), Pochmanová, Polcarová (67. Paulenová), Sonntagová (C) (46. Bužková), Vyštejnová

FC Slovan Liberec:

Pižlová - Černá V. (C), Šušolová, Sováková, Huvarová - Kantarská, Tenkrátová, Buryánová (90+5. Mastníková), Harvilová (90+3. Jakimičová) - Černá T., Dinh Thanhová (84. Brázdová)

Žluté karty: 28. Dědinová, 83. Paulenová - 53. T. Černá, 80. Huvarová

Rozhodčí: K. Hrušková - N. Šafránková, H. Mifková


Diváci: 150

Reportáž

Fotbalistky Slovanu nastoupily v osmém kole proti hráčkám ze Sparty. V prvním kole se stejným soupeřem prohrály v domácím prostředí těsně 3:4, o to měly větší motivaci tentokrát soupeře zaskočit a obrat ho o body. Do duelu vběhla stejná sestava jako v minulém vítězném zápasu s Baníkem.

Aktivněji vstoupily do prvního poločasu domácí hráčky, které si vytvořily v prvních minutách šance z rohových kopů a dlouhých vhazování. Obrana Liberce byla ale dobře připravena a soupeře do vážnějšího zakončení nepustila. Liberecké hráčky se snažily hrozit z rychlých brejků či standardních situací. Ke střeleckému zakončení se ve 32. minutě dostala Veronika Černá, ale s jejím dalekonosným pokusem neměla brankářka Sparty větší problémy.

Domácí tým se dostal k nebezpečné šanci po rohovém kopu ve 44. minutě. Ve vzduchu zakončovala hlavou Pochmanová, ale její pokus vyrazila brankářka Pižlová a do kabin se docházelo za nerozhodného stavu.

Obraz hry se ve druhém poločasu příliš nezměnil. Sparťanky se snažily tlačit a vstřelit úvodní branku utkání. Daleko nebyla Polcarová, která ale střelou z hranice vápna prostor mezi třemi tyčemi netrefila. S přibývajícím časem postupně tlak Sparty sílil. Dobré šance měly Chang a Bužková, ale ani ony se na střeleckou listinu nezapsaly.

V samotném závěru a dlouhém nastavení se liberecké hráčky semkly a i díky skvělým zákrokům Pižlové nepřipustily změnu ve skóre. Nakonec tedy se Spartou remizovaly 0:0 a z Prahy si odváží proti favoritovi cenný bod.

Záznam z utkání:

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Do zápasu se Spartou jsme vyběhli ve stejné sestavě jako v posledním domácím zápase. Chtěli jsme navázat na výkon z duelu s Baníkem. Opět být aktivní, neschovávat se, a když budeme mít míč na kopačkách, pokusit se kombinovat a nechat soupeře běhat bez míče. Do vyložených šancí jsme se celkově moc nedostali, ale vycházeli jsme ze zabezpečené obrany. Snažili jsme se o brejk po nepřesnosti soupeře či využít dobře zahrané standardní situace. Podařilo se nám uskákat všechny rohy soupeře, udrželi jsme nulu, a to i díky obětavosti na hranici sebeobětování. V závěru jsme se dostali pod tlak, ale holky se vydaly z posledních sil, možná se k nám přiklonilo i trochu štěstí, ale to vše bylo podpořené zodpovědným výkonem všech hráček. Tušili jsme, že jsme schopni Spartě konkurovat, jak fyzicky, tak využít jejich možného psychického rozpoložení z náročného programu, který měli. Hlavně jsme se vyvarovali hrubých chyb, za které jsme byli dost často potrestáni gólem. Bodu si vážíme a určitě ho bereme. Celkově bych rád pochválil kabinu za přístup a nasazení v utkání.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker CEWE
Mediální partneři
Beat radio Hattrick