FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Bohemians 1905 - FCSL 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
25.09.2011

8. kolo: Bohemians 1905 vs. FC Slovan Liberec 1:1 (1:1)

Lukáš Váňa
Žluté utkání v Edenu skončilo nerozhodně. Domácí Bohemka se radovala z první branky, Slovan stihl ještě do poločasu vyrovnat. Ve druhé půli trefily oba týmy tyč. Na dělbě bodů nic nezměnila ani závěrečná snaha obou týmů strhnout vítězství na svou stranu.
8.kolo, neděle 25.9.2011, 17:00
Bohemians Praha 1905 Bohemians Praha 1905
1:1
(1:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
Bohemians Praha 1905: R. Sňozík - J. Jindříšek, P. Lukáš, M. Cseh, M. Žižka, J. Moravec - T. Borek, N. Šumský (70. L. Budínský) - D. Bartek, M. Nešpor (77. O. Kraják), M. Škoda.
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, R. Kelić, J. Polák, J. Fleišman - J. Šural (78. J. Nezmar), M. Bosančić, T. Janů, M. Breznaník - J. Štajner, M. Rabušic (67. E. Rilke).
Branky: 18. Borek – 31. Rabušic. ŽK: Cseh, Nešpor, Škoda, Žižka, Jindříšek – Kelić, Breznaník, Štajner. Rozhodčí: Drábek – Nádvorník, Blažej.
Diváci: 2666

Reportáž

Trenér Jaroslav Šilhavý udělal oproti minulým zápasům dvě změny v základní sestavě. Jednu si vynutil disciplinární trest Lukáše Váchy. Jeho místo ve středu zálohy zaujal Bosančić. Druhá změna proběhla na místě stoper. Jan Nezmar zůstal tentokrát na lavičce a ve stoperské dvojici nastoupil s Polákem Kelić. První vteřiny zápasu patřily agresivnímu presinku domácích. Naše obrana ale nechala borce v zeleném vyběhat vyměňováním míče z jedné strany na druhou.

O první vzruch se prosadil ve 3. minutě Bosančić, který se prosadil středem hřiště a dostal se až do dobré střelecké pozice. Mezi tyče ale nezamířil. To se povedlo až ve 12. minutě Gebre Selassiemu. K němu se přes celé vápno dostal centr Breznaníka, náš pravý obránce ale střílel svojí slabší nohou a Sňozík se překvapit nenechal.

V 18. minutě kopal rohový kop domácí Šumský. Kelić na balon nedosáhl, ale těsně za ním skákající Borek už ano a hlavičkou o zem nedal našemu brankáři šanci - 1:0. Slovan se hned po inkasované brance pokusil bleskově odpovědět. Štajner rychle rozehrál na Breznaníka, ten se prosadil po levé straně a svým centrem našel Rabušice, který ale Sňozíka nepřekonal.

Ve 31. minutě se dočkal Slovan vyrovnání. Po jednom z mnoha domácích faulů kopal přímý kop Štajner, přízemní centr prošel celým vápnem až na zadní tyč, kde jej osamocený Rabušic pohodlně uklidil do branky - 1:1.

Vyrovnávací gól vyhecoval Bohemku k ještě větší tvrdosti, která začala přecházet v zákeřnost. Během dvou minut trestal rozhodčí Drábek dva ostré zákroky klokanů žlutou kartou. Po jednom se ze hřiště těžce zvedal Janů, po druhém Breznaník.

Ve 35. minutě mohl náš tým poslat do vedení Šural. Ten se dostal ve vápně do dobré pozice, ke střele se ale už nedostal.

Už v nastaveném čase první půle nás podržel brankář Bičík. Bohemka předvedla rychlý brejk, který zakovčoval střelou Moravec, tečovanou střelu Bičík s námahou vyrazil. V úplném závěru ještě už tak podrážděnou atmosféru okořenil likvidační kosou na Šurala domácí Žižka. Rozhodčí to ocenil další žlutou kartou.

I druhá půle měla v úvodu pramálo společného s fotbalem. Domácí Josef Jindříšek snad musel přijít na hřiště s úkolem zlikvidovat Breznaníka. Během několika minut ho dvakrát brutálně poslal k zemi, poprvé ale dostal jen "vyhubováno". Podruhé už rozhodčí jeho surovost ocenil žlutou kartou.

Domácí ale hrozili nejen svou surovostí, ale i fotbalem. Ve 49. minutě centroval do našeho vápna Nešpor, útočník Škoda naštěstí na míč nedosáhl. O tři minuty později se hezkou kombinací prosazoval Slovan. Asistent rozhodčího ale rozeběhnutému Rabušicovi odmával ofsajd.

V 63. minutě utekl po pravé straně Rabušic. Počkal na své spoluhráče a několikrát si vyměnil míč se Štajnerem, pak si Rabušic obhodil obránce ale k míči se už nedostal. Další obránce jej odstavil tělem.

V 64. minutě se ke střele dostal Nešpor. Bičík byl ale připraven a jeho jedovatou ránu vyrazil. Naopak zasahovat náš brankář nemusel o minutu později, kdy byl v dobré pozici Moravec. Mířil ale nepřesně.

Stejně se vedlo v 67. minutě i našemu týmu. Hezkou kombinaci Slovanu zakončoval parádní finální přihrávkou Bosančić, který dloubl míč za obranu na rozeběhnutého Fleišmana. Ten mohl střílet, v parádní pozici ještě ale přihrával na Šurala, kterého však tímto řešením překvapil.

O minutu později se k akrobatickému zakončení v našem vápně dostal Škoda, rozvlnil ale pouze boční síť naší branky, přičemž brankář Bičík měl tyč pod kontrolou a balon pouštěl.

V 77. minutě mohl být slavný debutující Emil Rilke. Po deseti minutách na hřišti mohl slavit gól, jeho technické ráně ale překážela tyč domácí branky. V 80. minutě jsme měli štěstí my! Domácím vyšel rychlý brejk po pravé straně, na přízemní centr si do našeho vápna naběhl Škoda a trefil tyč. Míč se odrazil přesně na nohu Krajáka, který z metru trefil jen dobře "položeného" Bičíka.

V závěru utkání předvedla Bohemka několik velmi nebezpečných centrů do našeho vápna. Především ten z 85. minuty byl nebezpečný. Polák si s ním ale poradil. V 88. minutě kopa rohový kop Štajner, Kelić se k hlavičce dostal, mířil ale vedle. Oba týmy si v závěru chtěly zajistit vítězství, nepodařilo se to ale ani jednomu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Crytur
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact