FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Dukla 1:2
Menu Další Zavřít Zavřít
01.10.2011

9. kolo: FC Slovan Liberec vs. FK Dukla Praha 1:2 (1:0)

Michal Vít
V rámci 9. kola Gambrinus ligy jsme prohráli s Duklou Praha 1:2. První poločas proběhl dle našich představ, když nás hned v úvodu utkání poslal do vedení Rilke a navíc jsme nezakončili spoustu dalších příležitostí. Ve druhé půli však Slovan polevil a v konfrontaci se zlepšeným výkonem Pražanů to mělo fatální následek. Potřetí za sebou jsme tak U Nisy nedokázali zvítězit.
9.kolo, sobota 1.10.2011, 18:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:2
(1:0)
FK Dukla PrahaFK Dukla Praha
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, R. Kelić, J. Polák, J. Fleišman - E. Rilke, L. Vácha, T. Janů (76. M. Bosančić), M. Breznaník - M. Rabušic (59. V. Hadaščok, 71. J. Nezmar), J. Štajner.
FK Dukla Praha: F. Rada - T. Pospíšil, O. Švejdík, J. Vorel, O. Vrzal - P. Malý (74. V. Přeučil), P. Gedeon, M. Hanousek (90. D. Mikula) - T. Berger, I. Lietava, J. Svatonský (46. J. Pázler).
Branky: 13. Rilke – 62. Gedeon, 83. Lietava. ŽK: Svatonský, Vrzal, Rada. Rozhodčí: Ardeleánu – Filípek, Moláček.
Diváci: 5320

Reportáž

Oproti předchozímu utkání se po trestu za žluté karty vrátil do základní sestavy Vácha. Ten v záložní řadě spolupracoval s nově příchozím Rilkem, který se dostal poprvé do úvodní jedenáctky. V obraně se pak vedle Poláka pevně zabydluje i Kelič.

Samotný zápas začal očekávaně v režii Slovanu. První střela na bránu však přišla až v 10. minutě, kdy Breznaníkovu jedovku gólman Rada vyboxoval do bezpečí. O tři minuty později už ale hosté kapitulovali. Štajner našel uličkou naběhnuvšího Rilkeho, který z pravé strany nedal přízemní ranou Radovi šanci - 1:0.

Slovan i nadále hýřil aktivitou. V akci byl zejména Rabušic, který však ve dvou slibných příležitostech podklouzl. Ve 21. minutě skončil málem v síti Breznaníkův tečovaný centr. Rada však míč na poslední chvíli vytáhl na roh. O dvě minuty později přišla další tutovka Liberce. Vácha vysunul Štajnera, který v pokutovém území přehodil hostujícího gólmana, ale balón na brankové čáře vykopl vrátivší se Vorel.

Pražané postupně začali vyrovnávat hru a ve 32. minutě si vypracovali dvě velké šance. Nejprve Bičík zlikvidoval ránu Hanouska, aby posléze vyrazil i nebezpečnou střelu Vrzala. Hra se poté rozkouskovala a další zajímavá situace přišla až ke konci poločasu, kdy Štajner opět výstavní uličkou vyslal do šance Rilkeho, který Radu přeloboval, míč si ale cestu mezi tři tyče nenašel a skončil tesně vedle branky. Do šaten tak šli naši hráči za jednobrankového vedení.

Do druhé půle vstoupila Dukla velice aktivně a hráči Slovanu pouze přihlíželi její kombinační hře. Trestem za naší pasivitu byl hostující gól, který vstřelil hlavou Gedeon - 1:1. Z vyrovnání se Slovan začal oklepávat až kolem 75. minuty, kdy si začal vytvářet tlak.

V největší šanci z 80. minuty však z malého vápna netrefil branku Gebre. Pravidlo "nedáš, dostaneš" se naneštěstí pro Slovan naplnilo, když o dvě minuty později Slovan ztratil ve středu hřiště míč a hosté převahu 3 na 1 zvládli dokonale a Lietava poslal Duklu do vedení - 1:2.

Z této branky se naši hráči již nedokázali vzpamatovat a závěrečný tlak byl spíše platonický. Po dobrém prvním poločase jsme tak ve druhé půli ztratili všechny tři body a potřetí za sebou jsme U Nisy nedokázali zvítězit.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick