FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovan B - Živanice 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
07.04.2024

Béčko domácí duel zvládlo, Živanice porazilo jasně 3:0

Ondřej Marko
Liberec - V rámci 21. kola ČFL sehrálo naše béčko duel s Živanicemi, tedy se sousedem v tabulce. Ačkoliv se papírově mělo jednat o vyrovnaný zápas, naši mladíci i díky posílám z A-týmu rozhodli již v první půli. Ve 29. minutě totiž vedli již 3:0 a zbytek utkání si pohlídali. B-tým tak vyhrál 3:0, získal důležité tři body a poskočil na desáté místo.
21.kolo, neděle 7.4.2024, 10:15, Městský stadion
FC Slovan Liberec B FC Slovan Liberec B
3:0
(3:0)
TJ Sokol ŽivaniceTJ Sokol Živanice
FC Slovan Liberec B: Bačkovský – Horský (66. Málek), Hudák (75. Hadaščok), Kok (75. Lupoměský), Lehoczki, Letenay (66. Kočka), Lexa (84. Kulha), Machotka, Michal, Varfolomeev, Winkler
TJ Sokol Živanice: Bartaloš – Buriánek (80. Pánek F.), Chocholatý, Holec (46. Pilný), Kopecký, Langr, Nikodém, Pánek D. (46. Hajník), Spěvák, Staněk, Svoboda
Branky: 11. Letenay, 28. Kok, 29. Horský

Žluté karty: 75. Langr, 83. Staněk, 89. Pánek F.

Rozhodčí: Flade – Kolátor, Suchánek

Diváci: 120


Reportáž

Pro B-tým se jednalo o důležitý zápas. Z části proto, že Živanice měly v tabulce před utkáním o pouhý bod víc, ale i z toho důvodu, že naši mladíci chtěli přerušit sérii tří porážek.

Náročného úkolu se ujali velmi dobře. Již v 11. minutě si totiž na dlouhý nákop za obranu dobře naběhl Hudák, který následně přihrál Lukášovi Letenayovi, přičemž ten už míč dorazil do prázdné brány. Po gólu byli naši hráči i nadále aktivní a nebezpeční, hosté se nezmohli na příliš velký odpor.

Herní dominance vyústila zhruba čtvrt hodiny poté v další vstřelený gól. Olaf Kok nekompromisně propálil brankáře Živanic, a to po přesné přihrávce Lehoczkiho. K tomu všemu navíc dodal třetí branku Filip Horský, a to jen o pouhé dvě minuty později. Závěrem první půle se sice hosté o něco více rozehráli, na výraznější ohrožení naší brány však nedošlo.

Druhá polovina zápasu již tolik akce nenabídla. B-týmu se dařilo utkání kontrolovat a úspěšně odvracet pokusy hostů. Mladíci tak duel úspěšně zvládli, zvítězili 3:0 a získali důležité body. Další zápas je čeká příští sobotu, a to venku s Baníkem Most-Souš (nacházejícím se aktuálně na čtvrté příčce).

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Utkání jsme rozhodli už v prvním poločase po brankách z dobře sehraných akcí. Máme radost ze zisku tří bodu. Kluky chválím za přístup a výkon.”


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek Kitl
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna