FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Chlumec nad Cidlinou - Slovan B 1:6
Menu Další Zavřít Zavřít
19.05.2024

Béčko přejelo Chlumec, při kanonádě nasázel hattrick Kok

Redakce
Chlumec nad Cidlinou/Liberec – Byla to jasná záležitost. B-tým Slovanu vlétl do utkání s Chlumcem jako uragán a po jednadvaceti minutách hry vedl už o tři branky. Naše mužstvo nakonec přehrálo soupeře jasně 6:1, hattrick nasázel Olaf Kok, dvě branky přidal Jakub Hudák a jednou se trefil Petr Lupoměský.
27.kolo, neděle 19.5.2024, 10:15
FK Chlumec nad Cidlinou FK Chlumec nad Cidlinou
1:6
(0:5)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
FK Chlumec nad Cidlinou: Ordelt – Bastin, Čáp (27. Hájek), Finěk, Kopáč, Řezníček, Soukeník, Strasser (46. Rudavskyi), Vaníček, Veselka, Zeman (27. Ludvík)
FC Slovan Liberec B: Hasalík – Winkler (61. Horňáček), Kuľha, Lehoczki, Wydrzinski – Varfolomejev, Kočka (61. Bartoš), Lexa – Hudák (73. Málek), Kok (73. Meskhi), Lupoměský (61. Šolc)
Branky: 80. Vaníček – 4. Kok, 8. Hudák, 21. Lupoměský, 39. Kok, 42. Hudák, 58. Kok. Rozhodčí: Kolátor – Flade, Krupka. ŽK: 45. Řezníček, 73. Vaníček. Diváků: 182.

Reportáž

Smršť od samotného začátku. Slovan se prosadil už po čtyřech minutách hry, kdy Kočka nalezl skvělým pasem Olafa Koka a ten se z hranice vápna nemýlil. Zanedlouho se po dobré průnikové přihrávce zjevil stejný hráč za obranou, přičemž ještě vylepšil pasem pozici Jakubu Hudákovi a bylo to 2:0.

Třetí trefa přišla těsně po uplynutí první dvacetiminutovky. Kok vymyslel parádní přihrávku Petru Lupoměskému, jenž tváří v tvář Ordeltovi uspěl. Gólové účty se ale nezavíraly, ve velké pohodě hrající Olaf Kok vypálil z hranice šestnáctky a uspěl přízemní ranou doprostřed brány. Do konce přestávky udeřil ještě Hudák, který utekl obraně Chlumce a propálil domácího brankáře. Bylo to 5:0 po prvním poločase!

Po přestávce již tolik branek diváci neviděli, přesto se ale OIafu Kokovi povedlo zkompletovat hattrick. Nabil mu parádním centrem Hudák a modrobílí slavili pošesté. V závěru zápasu Východočeši kontrovali, prosadil se Ondřej Vaníček. Ještě předtím si brankář Lukáš Hasalík připsal několik dobrých zákroků. Naše mužstvo vyhrálo přesvědčivě 6:1 a zapsalo do tabulky skupiny B ČFL další tři body.

Slovan aktuálně figuruje na šestém místě s bilancí pěti výher, jedné remízy a jedné porážky z posledních sedmi duelů. Do konce soutěže zbývají tři kola, příště se svěřenci trenéra Jakuba Haranta utkají na domácí půdě s Brozany.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „Jsem rád, že jsme výkonem a výsledkem odčinili zápas v minulém kole. Byli jsme dobří na míči, pohybliví v přechodu a produktivní v zakončení. V několika situacích nás podržel brankář Hasalík. Chci pochválit kluky z A-týmu za přístup v jejich posledním zápase sezony. Nejen oni, ale také ostatní hráči podali dobrý výkon a výborný výsledek si zaslouží.”


Generální partner
Tipsport
Prémiový partner
Preciosa
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Crytur Masea
Mediální partneři
Rengl Liberecká drbna