FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 1:3
Menu Další Zavřít Zavřít
22.05.2024

Rozloučení se sezonou: liberecké fotbalistky podlehly Spartě a končí na čtvrtém místě

Šimon Knopp
Liberec - V závěrečném kole nadstavby mistrovské skupiny se fotbalistky Slovanu představily na hlavním stadionu U Nisy před početnou domácí kulisou proti Spartě. Na favorita nakonec nestačily a prohrály 1:3, přesto se mohou radovat z další úspěšné sezony, ve které nakonec vybojovaly s mladým týmem konečné čtvrté místo.
N6, středa 22.5.2024, 18:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:3
(0:1)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec: Pižlová - Kantarská, Tenkrátová, Švíbková, Huvarová, Šušolová (C), Mastníková (46. Černá T.), Šubrtová, Dinh Thanhová (60. Goretkiová), Růžičková, Buryánová
AC Sparta Praha: Krzyzaniak - Bertholdová (C), Chang, Cvrčková, Dědinová, Kostrčová (46. Martínková), Marcinková (59. Motyčková), Paulenová, Pochmanová (41. Dlasková), Polcarová (54. Kožárová), Trachtová (46. Bužková)
Branky: 73. Růžičková - 25. Cvrčková, 71. Martínková, 90. Paulenová

Žluté karty: 72. Buryánová - 31. Paulenová, 43. Cvrčková, 90. Bužková

Rozhodčí: K. Hrušková – B. Kánská, A. Plátková


Diváci: 421

Reportáž

Fotbalistky Slovanu měly možnost rozloučit se se sezonou na hlavním stadionu U Nisy, kde přivítaly silného soupeře z Prahy, Spartu. První výraznou šanci utkání měla ve 23. minutě Dinh Thanhová, která si ve vápně šikovně zasekla balón a následně vyslala střelu. Bohužel nezamířila přesně a branku soupeře netrefila.

Změna ve skóre přišla až o malou chvíli později. Ve 25. minutě se dokázala po rohovém kopu prosadit hlavou Klára Cvrčková, která zůstala na přední tyči neobsazená. Liberecké fotbalistky aktivně napadaly a snažily se výsledek ještě do poločasu otočit, ale to se jim nepodařilo a do kabin se odcházelo za stavu 0:1.

Ve druhé půli měly brankářky na obou stranách práci po standardních situacích. V 63. minutě se do dobré pozice a zakončení dostala Švíbková, ale její hlavička nebyla dostatečně prudká a Krzyzaniak na ni dokázala z bezprostřední blízkosti včas zareagovat. O osm minut později prokázala střelecký instinkt Lucie Martínková, která zúžitkovala přízemní přihrávku a procedila z malého vápna balón za záda Pižlové, 0:2. Ovšem odpověď Slovanu na sebe nenechala dlouho čekat. Šubrtová společně s Růžičkovou vybojovaly balón těsně za polovinou a následně snížily na rozdíl jedné branky. Byla to právě Kristýna Růžičková, která přesprintovala půl hřiště a následně střelou z hranice vápna rozvlnila síť.

Následovala pasáž hry, ve které naše hráčky více otevřely hru s touhou vyrovnat. Avšak nakonec byly potrestány a po rychlém brejku upravila na končených 1:3 Radka Paulenová. Slovaňačky se se sezonou bohužel rozloučily porážkou. V tabulce jim přísluší konečná čtvrtá příčka za první Slavii, druhou Spartou a třetím Slováckem.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jaroslav Dittrich (asistent trenéra FC Slovan Liberec ženy): „Dnešní poslední zápas této sezony na hlavním stadionu jsme si chtěli opravdu užít. Chuť jít za vítězstvím a fotbalovost holek byla jasně vidět od prvních minut. Do dvacáté páté minuty jsme si vypracovali čtyři gólové příležitosti, bohužel bez gólového efektu a vzápětí přišel trest v podobě inkasovaného gólu po ojedinělém rohovém kopu soupeře. Troufám si říct, že jsme po většinu času v utkání byli lepším týmem. Předváděli jsme krásné kombinační akce, neustálá nabídka, rychlost a aktivita hráček dělala Spartě problémy. Ani v závěru utkání jsme nesložili zbraně a snaha o vyrovnání byla enormní. Chybělo opravdu málo. Sice zápas nemá příchuť vítězství, ale já jsem na hřišti vítěze viděl, a tím byl FC Slovan Liberec. Díky všem za bojovnost, přístup a fanouškům za podporu.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Dineva
Mediální partneři
eFotbal Rengl