FC Slovan Liberec | AKADEMIE PRACUJE S XPS NETWORK
Menu Další Zavřít Zavřít
20.10.2020

AKADEMIE PRACUJE S XPS NETWORK

Mikuláš Borkovec
Fotbalová akademie Slovanu Liberec čítá přes 300 mládežníků a téměř 50 trenérů, kteří se každý den starají o tréninkový proces a vytváří hráčům a hráčkám potřebné zázemí. Jelikož chod celé akademie není jen o odpoledním týmovém tréninku, ale spadá do něj školní proces, internát, scouting nebo lékařská péče, je zapotřebí vše koordinovat. A program XPS nám to velice dobře umožňuje. JAK DANÝ PROGRAM HODNOTÍ ŘEDITEL AKADEMIE?
V čem vidíte největší výhody využívání XPS?

Ve spojení klub -> trenér -> rodič a hráč. Dále to je propojení počítačové a mobilní aplikace, široká databáze informací nejen o hráčích, ale o kompletním tréninkovém a zápasovém procesu.

Jak dlouho XPS využíváte a v jakých oblastech tréninkového procesu mělo doposud největší efekt?

XPS náš klub využívá od 1.11.2019. Za největší efekt považuji společný zásobník cvičení a her, nahrávání zápisu z utkání přímo z informačního systému FAČR a komunikaci realizačního týmu s hráči a rodiči.

Jak XPS usnadňuje práci trenérům?

On jim nejprve práci přidělá, jelikož každá nová věc se musí nejprve pochopit a naučit se s ní pracovat. I u nás jsme na začátku hodně věcí intenzivně komunikovali s p. Jakoubkem, který byl vždy ochotný nám poradit, což bylo klíčové. Nyní, když trenéři poznali téměř všechny výhody tohoto systému, se stala z XPS naše přednost a můžeme mnohem rychleji připravovat tréninky a sdílet s hráči informace a soubory - například sestřihy ze zápasů. Výhodou je, že trenér může z mobilní aplikace udělat například docházku.

V rámci XPS pracujete v Liberci i s konkrétními hráči a rodiči. Jak software vnímají tyto dvě skupiny?

Jsou ti, kterým se tato aplikace líbí a jsou sami aktivní ve vyhledávání informací a pak ti, kteří to respektují, ale jsou spíše pasivními uživateli. Já musím všechny trenéry, rodiče i hráče vyzdvihnout, jak rychle se s tím sžili, protože XPS využíváme opravdu ve velkém. Dokázali bychom si však v budoucnu představit rychlejší chat v mobilní aplikaci a modernější design v počítačové verzi.

Využíváte XPS odlišně u různých věkových kategorií?

Nejvíce u B týmu, dorosteneckých a žákovských kategorií. U přípravek pak o něco méně co se týče obsahu, ale dá se říct, že jedeme téměř stejně u všech kategorií.

Doporučil byste XPS i dalším trenérům v jiných klubech? Je to nástroj jen pro velkokluby?

Určitě doporučil všem klubům na všech různých úrovních. Rozumím počáteční nejistotě se do toho pustit, ale v případě XPS nemusíte mít strach, protože Vám bude ochotně a rychle zodpovězen každý dotaz. Rychle si z toho vytvoříte vlastní výhodu!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Recovera
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus
×
Dnes v 10:15
FK Chlumec nad Cidlinou
FC Slovan Liberec B