FC Slovan Liberec | Béčko čeká v neděli další zápas v Divizi, tentokrát doma s Čáslaví
Menu Další Zavřít Zavřít
02.09.2022

Béčko čeká v neděli další zápas v Divizi, tentokrát doma s Čáslaví

Ondřej Marko
Liberec - V rámci pátého kola Divize C zavítá do Liberce Čáslav. Klub ze středočeského kraje vyhrál v sezoně pouze jednou a nachází se na 14. příčce. Oproti tomu naše rezerva vyhrála vše, co šlo a pevně drží první místo. Zvládne i toto kolo? Utkání se hraje v neděli od 10:15 na Městském stadionu.

FK Čáslav

Čáslavi se v letošní sezoně příliš nedaří. V úvodních čtyřech kole Divize C zvítězila pouze jednou, a to proti Turnovu (3:2). Zbylé tři duely prohrála: s Benátkami nad Jizerou (1:3), s Velkými Hamry (0:1) a s Náchodem (1:2).

V tabulce se tak nachází na 14. místě z celkových 16. Tři body má rovněž 15. Dvůr Králové, o bod méně pak poslední Chrudim B. Před naším nedělním soupeřem se nachází šest celků se čtyřmi body. Konkrétně jde o Brandýs nad Labem, Dobrovice, Letohrad, Náchod, Nový Bydžov, Vysoké Mýto.

FC Slovan Liberec

Našemu rezervnímu týmu se zatím ve čtvrté lize daří stoprocentně. Sezony jsme otevřeli výhrou s Chrudimí (1:0), s Vysokým Mýtem (2:1) a Brandýsem nad Labem (2:1).

Naposledy jsme se utkali s Trutnovem. Duel byl divokou přestřelkou, padlo v něm totiž hned pět gólů. Jako vítěz z ní ve finále vyšel náš tým, a to díky brance Hadaščoka z 86. minuty.

A co k utkání řekl trenér Josef Petřík? „Zápasy se v poslední době odehrávají podle podobného scénáře. V úvodu přichází náš úvodní tlak, 20-25 minut předvádíme celkem solidní hru, vytvoříme si dvě až tři gólové příležitosti, není nám uznána branka a soupeř z ojedinělého brejku jde střelou na zadní tyč do vedení. Přichází lehký útlum, pět minutek se hledáme, dostaneme se zpět do hry penaltou na 1:1 a rovněž z penalty dostaneme gól do šatny na 1:2. Ještě ve 45. minutě jsme dali další branku, která nebyla uznána pro ofsajd. Nebylo jednoduché prohrávat o gól, ovšem druhý poločas byl v naší režii. Zaslouženě jsme otočili skóre. Z penalty jsme vyrovnali na 2:2, ze standardní situace pak skórovali na 3:2. Domácí neudrželi nervy, hráli dost agresivně a dostali červenou kartu. Hráč ji obdržel zaslouženě, mohlo jich být i víc. Zasloužené vítězství, ale opět jen o gól, takže jsou to nervy.“

Po čtyřech výhrách tak má béčko Slovanu plný počet bodů, což se mu podařilo jako jedinému celku v Divizi C. Nejblíže k němu jsou Benátky nad Jizerou (10 bodů), Hlinsko (9 bodů) a Velké Hamry (9 bodů).

Duel s Čáslaví se odehraje již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu. Přijďte se podívat, vstup je zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Banua
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna