FC Slovan Liberec | Béčko má za sebou přípravu, dvakrát vysoko vyhrálo, v generálce nestačilo na Spartu
Menu Další Zavřít Zavřít
05.03.2020

Béčko má za sebou přípravu, dvakrát vysoko vyhrálo, v generálce nestačilo na Spartu

Redakce
Liberec – Už v neděli začíná pro Slovan jarní fáze ČFL. B-tým se v úvodním kole představí proti Velvarům. Jak se povedla svěřencům trenérů Petra Myslivce a Petra Papouška příprava? A jak jsou koučové spokojeni s hrou?

Prohra, výhra, prohra. Béčko v přípravě střídalo povedené výkony s méně důslednými a nakonec přátelské duely zakončilo s bilancí 3-1-3. Výsledky nejsou během předsezonní fáze to nejdůležitější, jak trenéři hodnotí herní projev mužstva? „Počasí bylo na zimní přípravu ideální, takže tréninkový i zápasový program jsme splnili. Ovšem pokud jde o stav mužstva, tak komplikovanou přípravu jsem opravdu dlouho nezažil,“ komentoval Petr Myslivec.

Jak tedy vypadá kádr před začátkem ČFL? „Není ideální. Do přípravy nenastoupili dva nejlepší střelci z podzimu Yu (odešel do Sokolova) a Vrabec, který si poranil na prvním tréninku koleno a musel na operaci. Do Áčka se posunul Michal, během přípravy měl zdravotní potíže Baláž, Dvořák, Šulc, vůbec netrénoval Kazda a zraněný byl i Aussi. Dlouhodobě mimo hru jsou Blažek a Mečíř, na posledním tréninku se zranil ještě Bergmann,“ popisoval 54letý trenér.

Vyhlídky nejsou příliš pozitivní. „Všechno bylo a je takové rozsypané, takže jsme měli v přípravě i pět kluků z dorostu, abychom vůbec mohli pořádně trénovat. Na jaře u nás bude působit ještě Mashike Sukisa, který se vrátil z Vyšehradu. Čeká nás náročné jaro, věřím, že to zvládneme," dodal Myslivec.

Jeho slova potvrdil i kolega Petr Papoušek. Ten se zaměřil na výsledkovou a herní stránku hodnocení. „Sehráli jsme zápasy s Pardubicemi a Varnsdorfem, kdy jsme měli v duelech dobré pasáže a byli jsme vyrovnaným soupeřem, ale protivník měl nakonec větší kvalitu a zkušenost. Zápas s Táborskem, vedoucím mužstvem druhé skupiny, byl utkáním dvou rozdílných poločasů. V prvním nás soupeř přejel a jen díky gólmanu Hnízdilovi jsme remizovali 0:0. Ve druhém jsme se zlepšili a vyhráli 2:1.“

Jednoznačné výhry si připsalo béčko proti Legnici a Žitavě. „Souboj s Neugersdorfem byl výsledkově i herně nepovedený. Nevyšla nám ani generálka na Spartě, byli jsme pasivní a dopředu neškodní,“ pokračoval Papoušek. První zápas jarní fáze ČFL odehraje naše mužstvo proti Velvarům v neděli od 10:15 na UMT v Turnově. Podzimní část zakončilo na 13. místě tabulky se 17 body. Na poslední Brozany má rezervu 11 bodů. Rozpis jarní fáze soutěže naleznete zde, detaily z jednotlivých přípravných utkání zobrazíte kliknutím na výsledek.

Kompletní přehled přípravných utkání B-týmu


22. ledna Pardubice – Liberec 1:0 (1:0)
25. ledna Liberec – Miedź Legnice 8:1 (3:0)
1. února Liberec - Neugersdorf 1:1 (1:1)
5. února Liberec – Táborsko 2:1 (0:0)
15. února Varnsdorf - Liberec 4:2 (2:2)
21. února Liberec – Zittau 8:0 (2:0)
29. února Sparta B – Liberec 4:0 (1:0)

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl