FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Zápy - Slovan B 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
17.03.2024

Béčko na druhé Zápy venku nevyzrálo, vrací se s prohrou 0:3

Ondřej Marko
Zápy/Liberec - V rámci 18. kola ČFL se náš tým utkal ve venkovním prostředí se Zápy. S druhým celkem soutěže začalo sice slibně, nicméně po většinu utkání byli nebezpečnější hosté. Převahu navíc potvrdili třemi brankami v druhé půli, B-tým tedy prohrál 0:3.
18.kolo, neděle 17.3.2024, 15:00
SK Zápy SK Zápy
3:0
(0:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
SK Zápy: Řehák – Jelínek, Pardubský (74. Khrolenok), Kavalír (85. Weis), Súkenník, Matějka (85. Kolodezhnyi), Eliáš, Woitek, Petrlák, Kocourek (85. Zoubek), Štrombach (61. Nazarenko).
FC Slovan Liberec B: Musil – Winkler, Kulha, Michal, Machotka (74. Wydrzynski) - Kočka (74. Bartoš), Málek (84. Papoušek) - Lupoměský (61. Okoh), Hadaščok, Meshki (61. Šolc)
Branky: 52. Súkeník (pen.), 65. Jelínek, 84. Matějka

Žluté karty: 61. Eliáš - 45. Hudák

Diváci: 192


Reportáž

V úvodní fázi utkání byl náš tým aktivní a poměrně nebezpečný. Hned v sedmé minutě připravil Hadaščok zajímavou šanci Lupoměskému, kterého nakonec obral domácí brankář o balon. I bez vyložených šancí bylo Béčko nebezpečnější.

Oproti tomu v druhé části první půle byli iniciativnějším celkem domácí. Od zhruba 30. minuty Zápy zvedly útočné tempo a několikrát byly velmi blízko vstřelení branky. Důležité zákroky si připsal brankář Musil, párkrát domácí pouze těsně minuli. Do konce poločasu však žádný tým gól nedal.

Do druhého dějství vstoupily Zápy ještě větším tempem, než jakým hrály závěr první půle. Hned v 52. se jim snaha vyplatila, protože po faulu proměnil Igor Súkenník pokutový kop. Po brance domácí nepolevili a do patnácti minut přidal kapitán Martin Jelínek další branku, tentokrát po rohovém kopu.

Po druhém gólu jsme se i my usadili na polovině soupeře. Naši největší šanci druhé půle měl na kopačkách Šolc, bohužel ji však neproměnil. Zápy si již zbytek zápasu pohlídaly, v 84. minutě naopak navíc přidaly poslední třetí branku prostřednictvím Tomáše Matějky. Brankář Musil mu sice vychytal prvotní ránu, na následnou dorážku byl už ale krátký. B-tým tak s druhým celkem soutěže prohrál 0:3.

Ohlasy trenérů

Jakub Harant (FC Slovan Liberec): „I přes prohru chci kluky pochválit. S nelehkým prostředím v Zápech si poradili velmi slušně. Zejména v prvním poločase jsme v ofensivě měli několik dobrých situací. Bohužel jsme je nedotáhli do vedoucí branky.”


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont ČSOB
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio