FC Slovan Liberec | Béčko v neděli hostí Jablonec. Podaří se mu odveta za podzimní derby?
Menu Další Zavřít Zavřít
01.04.2022

Béčko v neděli hostí Jablonec. Podaří se mu odveta za podzimní derby?

Ondřej Marko
Liberec - Naše rezerva se v rámci 19. kola ČFL utká se sousedním Jabloncem. Slovan B teď dvakrát po sobě prohrál, nyní se mu naskytne ideální příležitost to napravit. Oplatíme Jablonci porážku z podzimního derby? S lídrem naší skupiny třetí nejvyšší soutěže se utkáme již tuto neděli od 10:15 na Městském stadionu.

FK Jablonec - stále ve vedení ligy

Jablonec si v dosavadním průběhu jarní fáze sezony připsal rovnoměrně po jedné výhře, remíze i prohře. Nejprve porazil dle očekávání 15. Chlumec nad Cidlinou, a to v utkání, kde padlo neskutečných deset branek. Náš rival zvládl obrat z 2:4 na 6:4 díky čtyřem brankám Dominika Bredy. Následně poněkud překvapivě remizoval s posledním Ústím nad Orlicí (1:1). V posledním zápase podlehl Velvarům 0:3.

V tabulce je na tom Jablonec nejlépe, jak jen to jde. Po 18 kolech i nadále drží první příčku s 33 body. Své postavení však ani zdaleka nemá jisté, v rozmezí tří bodů se nachází Dukla B, Brozany a Přepeře. S odstupem do šesti bodů jsou hned další čtyři celky.

Poslední derby sehrálo béčko s Jabloncem ve čtvrtém kole letošní sezony, a to v závěru loňského srpna. Náš rival byl velmi dobře organizovaný a ze své aktivity v první půlce vybojoval branku. Naopak Slovan svou největší příležitost v podobě úniku Marka Bíny do gólu nepřetavil. Podještědské derby tak skončilo ve prospěch rivala, s výsledkem 0:1.

FC Slovan Liberec - smolné poslední utkání

Poslední duel B-týmu by se dalo označit za velkou smůlu. Na půdě pražské Bohemky jsme totiž sehráli velmi dobrý zápas, neproměnili jsme však celou řadu stoprocentních šancí. O výsledku utkání rozhodl v úplném závěru Vladimír Zeman. Týmu z hlavního města jsme tak podlehli 0:1.

A co k duelu řekl trenér Petr Myslivec? „Po dnešním zápase jsme všichni maximálně smutní, zklamaní a frustrovaní. Místo toho, abychom na hřišti Bohemians vyhráli, nevezeme si ani bod. I v prvním poločase, který byl ale bez šancí na obou stranách, jsme měli herní převahu. Ne úplně kvalitní finále nás však nepustilo ke vstřelení branky. Zato druhý poločas jsme stoprocentními šancemi jasně opanovali, na naší straně byly snad tři, čtyři stoprocentní šance. Reflexivní zákroky nebo přírodou při šanci Kytky, kdy šel balon do prázdné brány, ale od nerovného povrchu se po zemi odrazil do tyče a ven z branky, nám nebylo dáno. Soupeř z ojedinělého útoku v 86. minutě krásnou střelou do šibenice dal vítězný gól. Na šance jasné skóre 5:1, ale bohužel dopadlo to tak, jak dopadlo. Musím ovšem zase celý tým pochválit za bojovnost a pracovitost, je mi kluků opravdu líto.“

Slovan se v tabulce nachází 14. pozici s tím, že má shodně bodů jako 15. Chlumec nad Cidlinou. Náš tým získal prozatím 19 bodů, což znamená, že máme pětibodový náskok na poslední Ústí nad Orlicí. Situace je ovšem stále vyrovnaná, na dohled máme Mladou Boleslav s 20 body, Pardubice s 21 a Bohemians s 22.

Druhé Podještědské derby letošní sezony České fotbalové ligy se odehraje v neděli od 10:15 na Městském stadionu v Liberci. Vstup je zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná La Piazza
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio