FC Slovan Liberec | Béčko vstupuje do nové sezóny, utká se s Chrudimí B
Menu Další Zavřít Zavřít
06.08.2022

Béčko vstupuje do nové sezóny, utká se s Chrudimí B

Šimon Knopp
Liberec - Béčko Slovanu načne sezonu výzvou v podobě nové soutěže. Po sestupu v minulém ročníku totiž bude hrát nově Divizi C. Prvním soupeřem našeho celku bude rezervní tým Chrudimi. Hrát se bude v neděli od 10:15 na Městském stadionu v Liberci.

MFK Chrudim B

Chrudimské béčko vstupuje do Divize C taktéž jako nováček. Ovšem z důvodu toho, že dokázalo postoupit v minulém ročníku z krajského přeboru, kde skončilo na prvním místě s jednobodovým náskokem na Litomyšl. Nejen všichni hráči, ale i trenér Miroslav Teplý vyhlíží vstup svého celku do nové soutěže. „Chceme opět fungovat jako správná rezerva a juniorka zároveň a v co největší míře zapojit do mužstva vlastní mladé odchovance. K tomu bychom se samozřejmě chtěli prezentovat i kvalitní a atraktivní hrou a pokud možno se pohybovat v klidných vodách tabulky," přeje si hlavní kouč chrudimského béčka.

Během přípravy odehrála Chrudim B celkem dva zápasy. Nejprve změřila síly s Hlinskem, které rovněž hraje Divizi C. Souboj těchto celků skončil lépe pro Hlinsko, které, přestože po první půli prohrávalo 0:2, nakonec zvítězilo 3:2. A v druhém přípravném utkání remizovala Chrudim B s týmem z krajského přeboru - Slavii Hradec Králové 1:1.

FC Slovan Liberec B

Liberecký rezervní tým převzal pro tuto sezónu nový kouč Josef Petřík, který ještě na jaře vedl třetiligové Přepeře. Jeho novým hrajícím asistentem je útočník Vojtěch Hadaščok, který před lety působil v libereckém áčku a podepsal se pod zisk třetího titulu.

Slovan B odehrál v rámci přípravy pět duelů. Nejprve podlehl béčku Slavie, které hraje druhou ligu, 5:0. Následovala výhra 4:0 nad Českou Lípou, další vysoká porážka 5:0 s druholigovým Varnsdorfem a těsná porážka s Kolínem 2:3. V posledním zápasu vyhráli liberečtí mladíci nad německým Neugersdorfem 2:1. Výsledek utkání komentoval trenér Petřík takto: „Kluci zápas odpracovali. Objevovaly se tam věci, které bychom chtěli ve hře mít. A to v ofenzivě, až na finální fázi v posledních 25 metrech, kde nám chyběla občas kvalita. Zároveň jsem také spokojený s výrazným zlepšením v defenzivě. Samozřejmě tam byly nějaké chybičky, ale určitě tam vidím posun. S generálkou jsem celkově spokojený.”

Pokud chcete podpořit liberecké béčko, dostavte se v neděli na Městský stadion v Liberci, utkání startuje od 10:15 hodin! Vstupe je zdarma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea Liberecký kraj
Mediální partneři
Hattrick Rengl