FC Slovan Liberec | Buryánová po fantastické výhře nad Slavií: Nemohla jsem tomu uvěřit, euforie byla neskutečná
Menu Další Zavřít Zavřít
02.12.2022

Buryánová po fantastické výhře nad Slavií: Nemohla jsem tomu uvěřit, euforie byla neskutečná

Redakce
Liberec – Právě její trefa dokonala bravurní otočku s pražskou Slavií. Aneta Buryánová v 91. minutě napřáhla a ranou na zadní tyč spustila historické oslavy, Slovaňačky poprvé v historii porazily sešívaného favorita, a zakončily tak vydařený podzim nejsladší možnou výhrou.

Jaký se hrál zápas?
V prvních patnácti minutách jsme byly lepší, měly jsme velkou šanci, kterou vytáhla brankářka Slavie. Byly jsme na míči, soupeřky nechytaly naše náběhy. Pak Slavia převzala iniciativu. Dost jsme se bránily, ale pořád jsme měly prostor na ofenzivu. Vytvořily jsme si šance, rohy. Byl to utkání plné soubojů.

Na úřadujícího mistra asi speciální motivace není třeba, že?
Od začátku jsme si říkaly, že nemáme co ztratit. Byl to náš poslední zápas na pozdim, už ani nemáme tréninky. Chtěly jsme do toho dát všechno, potvrdit výkony a zakončit první polovinu sezony co nejlépe. Výhra je třešnička na dortu, ale cílem bylo hlavně odehrát dobré utkání. Abychom se neměly za co stydět.

Připravovaly jste na Slavii speciální taktiku?
Ne, to ne. Hrály jsme ve stejném rozestavení jako celý podzim, jen jsme prohodily posty. Máme aktuálně hodně zraněných hráček, takže se nám jen trochu obměnil střed. I já jsem hrála desítku, i když jsem normálně na hřišti níž. Postově se to trochu otočilo, ale nic speciálního.

82. minuta vyrovnání na 1:1, pak vaše branka v první minutě nastavení. Euforie musela být obrovská, ne?
Neskutečná. Vedla jsem míč, přihrávala jsem naší útočnici, myslela jsem, že už bude zakončovat. Ale zablokovala ji obránkyně, takže mi balon posunula zpět. Rovnou jsem střílela z první. A žádnou placírkou. Řekla jsem si, že to probořím nártem na zadní tyč. (směje se) Euforie byla vážně neskutečná. V první chvíli jsem tomu nevěřila, některé holky na hřišti dokonce brečely. Tohle jsme si ani nepředstavovaly, jsme hrozně rády. Ukázaly jsme si, že i s takovým soupeřem a ještě se spoustou zraněných hráček můžeme hrát a porazit ho. Byly jsme jeden tým a dokázaly to.

První výhra nad Slavií v historii.
Cení se fakt hodně. Všechny jsme moc rády. Dokážeme se Slavii vyrovnat, bylo to vidět celý podzim. Myslím, že nás ani nejlepší týmy už neberou jako outsidery, naopak jsme plnohodnotné soupeřky. Výhry si vážíme my, trenéři i vedení.

Mimochodem neexplodoval vám kvůli gratulacím po zápase trochu telefon?
Naštěstí jsem měla vypnutý zvuk (směje se). Ale je to strašně hezké, vážíme si toho. Dokonce jsme měly na zápase skalní fandy a rodiče, jsme rády, že jsme vyhrály také pro ně.

Jak se vlastně bude hodnotit celý podzim?
Měly jsme jasný cíl být mezi prvními čtyřmi týmy tabulky. To se povedlo, čtvrté místo je úspěch, i když by bylo lepší třetí, bohužel se nám ale nepovedl vzájemný zápas se Slováckem. Chceme dál pracovat tak, abychom na třetí místo vyšplhaly. Podzim se nám každopádně povedl tak, jak jsme chtěly. Musíme jen pokračovat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Naše pekárna
Mediální partneři
Hitrádio Contact Beat radio