FC Slovan Liberec | Byl to můj první ligový gól, těší Pourzitidise
Menu Další Zavřít Zavřít
21.05.2023

Byl to můj první ligový gól, těší Pourzitidise

Martin Soukup
Mladá Boleslav/Liberec - Slovan si v prvním finálovém zápase poradil s Hradcem Králové 4:0 a má nakročeno k vítězství ve skupině o umístění. V zápase se prosadil Marios Pourzitidis, pro kterého to byla první ligová trefa. “Před zápasem jsem říkal trenérům, že dám gól ze standardky,” usmíval se rodák ze Soluně.

Jak hodnotíš dnešní výkon?

Myslím si, že v první půli jsme byli na míči lepší. Chtěli jsme víc vyhrát a na hřišti jsme to ukázali. Vstřelili jsme první branku, která sice neplatila, ale potom jsme přidali ještě tři, takže pro nás první půle hodně dobrá. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme pokračovat a chtěli jsme přidat i další góly, což se nám povedlo. Hradec změnil rozestavení, takže to pro nás bylo těžší, hlavně na rozehrávku. Podle mě jsme to zvládli dobře. Nedostali jsme žádný gól, navíc jsme přidali ještě jeden. Jsem rád, že jsem ho vstřelil já (úsměv). Za to jsem moc rád.

Byla vaší zbraní koncentrace?

Myslím si, že jsme chtěli vyhrát víc než Hradec. Na hřišti to bylo vidět, hlavně z první půle.

Jak se připravuje na zápas ve skupině o sedmé místo? Přeci jenom to nejsou tak atraktivní souboje jako třeba ve skupině o titul..

Pro nás je důležitý každý zápas. A myslím si, že tyto zápasy jsou o tom, abychom také protočili sestavu. Aby si zahráli i kluci, co v sezoně tak často nenastupují. Pro nás to je velká šance, ukázat se i v lize.

Ty jsi měl z toho gólu určitě velkou radost..

Určitě. Je to můj první gól, tak jsem za to hrozně rád. Už před zápasem jsem trenérům říkal, že dám gól ze standardky. Za to jsem vděčný.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera RR group service s.r.o
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls