FC Slovan Liberec | V posledním venkovním utkání vyrazí Slovan do Boleslavi, kde se utká s Hradcem Králové
Menu Další Zavřít Zavřít
19.05.2023

V posledním venkovním utkání vyrazí Slovan do Boleslavi, kde se utká s Hradcem Králové

Tomáš Honzejk
Liberec - Svěřenci trenéra Luboše Kozla si díky domácímu vítězství 4:0 nad Českými Budějovicemi prodloužili sezonu o další dvě utkání. V nich se utkají s hradeckými Votroky. První zápas je na programu již tuto neděli na stadionu v Mladé Boleslavi. Výkop je naplánován na 15:00.

Pojeďte hráče podpořit při posledním venkovním utkání letošní sezony!

Pokud chcete liberecké hráče podpořit přímo na stadionu v Mladé Boleslavi, klikněte sem a dozvíte se, jak se přihlásit na poslední fanouškovský výjezd tohoto ročníku. Místa rychle ubývají, tak neváhejte a zajistěte si své místo včas!

FC Hradec Králové

Votroci narazili v prvním dvojutkání Skupiny o umístění na Mladou Boleslav. Jelikož hradečtí hrají svá utkání v azylu právě ve městě automobilů, odehrály se oba zápasy na stejném stadionu. V prvním utkání se diváci branky nedočkali. Ve druhém měření sil nejprve VAR odvolal v 17. minutě gól mladoboleslavského Kaulfuse pro ofsajd, aby se v rozmezí dvou minut (26. a 28.) prosadili ´domácí´ útočníci Koubek s Vašulínem. Další branky už v utkání nepadly a Hradec Králové si tak zajistil postup do finále.

Celek z města pod Bílou věží spoléhal v sezoně na poměrně mladé útočné duo Daniel Vašulín (24 let), Filip Kubala (23 let). První jmenovaný je se sedmi přesnými zásahy nejlepším střelcem Votroků, Kubala skóroval o jednu branku méně, tedy šestkrát. Společně s Vojtěchem Smržem je ale se čtyřmi asistencemi nejlepším nahrávačem svého celku. V závěsu je Matěj Ryneš, který přihrál na tři branky. Mezi třemi tyčemi se střídají Michal Reichl se slovenským kolegou Pavolem Bajzou. Reichl zasáhl do 21 zápasů a šestkrát udržel čisté konto. Bajza odchytal 12 zápasů a jednou nebyl překonán.

Právě nejvytěžovanější brankář Hradce je společně se Štěpánem Harazimem a Jakubem Klímou pod hrozbou třetí, resp. sedmé žluté karty, která by znamenala stopku pro odvetu pod Ještědem. Trenér Stanislav Hejkal, který v závěru sezony nahradil zdravotně indisponovaného Miroslava Koubka, nemůže počítat z důvodu zranění s Filipem Čihákem a Ondřejem Ševčíkem. Povede se Votrokům i přes tyto absence poprvé bodovat proti našemu celku? My samozřejmě doufáme, že nikoliv.

FC Slovan Liberec

Liberečtí hráči narazili v nadstavbové části na českobudějovické Dynamo. V prvním utkání, hraném na jihu Čech, se dostali už v 10. minutě do dvoubrankového vedení zásluhou Olatunjiho a Tupty. Domácí však vývoj utkání otočili a po brankách Hellebranda, Adedirana a kapitána Králika zvítězili 3:2. V závěru pak ještě byli vyloučení náš Lukáš Červ a Marcel Čermák z Dynama. Na stadionu U Nisy ale předvedli svěřenci Luboše Kozla úplně odlišný výkon. Do vedení poslal Slovan v první půli Matyáš Kozák. Po prostřídání přidali další branky Christian Frýdek, Ľubomír Tupta a Victor Olatunji a po pohodlném vítězství 4:0 si zajistil postup do finále.

V něm jej čeká Hradec Králové, se kterým vyhrál oba vzájemné duely v letošní sezoně. První měření sil proběhlo 6. listopadu pod Ještědem. Slovan poslal do vedení ve 13. minutě van Buren a v 76. minutě pojistil vedení krásným gólem polonůžkami Rondić. Druhý duel se odehrál před necelým měsícem, konkrétně 26. dubna na stadionu v Mladé Boleslavi. Zde padaly branky až ve druhém poločase, když se ve 49. minutě prosadil opět Rondić a o půlhodiny později zvýšil z penalty Olatunji. Votroci vzápětí snížili zásluhou Kodeše, ale ze závěrečného tlaku už vyrovnat nedokázali.

A jak vidí třetí vzájemný souboj asistent trenéra Ivan Kopecký? "Máme velkou motivaci vyhrát Skupinu o umístění. Chceme si připravit dobrou pozici pro domácí odvetu. Čeká nás nepříjemný soupeř, který svým herním pojetím plným soubojů, důrazu a agresivity dělá problémy každému týmu. Hradec má jednoduchou a rychlou přechodovou fázi do útoku a je silný ve standardních situacích. Pozor si budeme muset dát na útočníky Vašulína, Trusu, Kubalu a Koubka. Ve středu hřiště mají tvůrce hry Radu a pracovitého Kodeše, ale nesmíme zapomenout ani na ostatní hráče. Chceme se soustředit hlavně sami na sebe a navázat na velmi dobrý výkon z domácího utkání proti Českým Budějovicím. Věříme, že nás do Mladé Boleslavi přijedou podpořit naši výborní fanoušci a pomohou nám utkání zvládnout."

Do sestavy našeho celku se po odpykání karetního trestu může vrátit Lukáš Červ. Hrozba čtvrté či osmé karty visí ale nad celkem pěticí hráčů, a to Ndefem, Preislerem, Rabušicem, Frýdkem a právě Červem. Kvůli zranění nemohou trenéři stále počítat s Gebre Selassiem, Višinským a Mészárosem. Ostatní hráči by měli být k dispozici.

Vsaďte si u Tipsportu!

Zvítězí Slovan a připraví si tak dobrou pozici pro domácí odvetu? Stačí kliknout sem a můžete vsadit na naši výhru, tipnout přesný výsledek, střelce branky nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio