FC Slovan Liberec | Ghali: Jsme velmi rádi za body, jsem šťastný i za vstřelené branky
Menu Další Zavřít Zavřít
25.11.2023

Ghali: Jsme velmi rádi za body, jsem šťastný i za vstřelené branky

Šimon Knopp
Liberec - V šestnáctém kole nejvyšší české soutěže se představili svěřenci Luboše Kozla na domácím stadionu proti Mladé Boleslavi. Ve studeném počasí, které bylo v druhé polovině utkání doprovázeno i hustým sněžením, dokázal Slovan svého soupeře porazit 2:1. Obě branky našeho celku vstřelil Ahmad Ghali: „Byl to těžký zápas, a to i kvůli špatnému počasí. Jsme velmi rádi za body, protože ty jsou nejdůležitější.“

Jak bys zhodnotil dnešní zápas?

První co mohu říci je to, že jsme velmi rádi za body, protože ty jsou nejdůležitější. Samozřejmě jsem šťastný i za vstřelené branky, které byly první v lize. Byl to těžký zápas, a to i kvůli špatnému počasí.

Co bys řekl o svém výkonu? Byl to tvůj nejlepší zápas v dresu Slovanu?

Ano, samozřejmě. Odehrál jsem několik dobrých zápasů, ale tento je pro mě ten nejlepší. Je to můj první gól v lize a já jsem za něj opravdu šťastný. Doufám, že jich ještě hodně přijde. (úsměv)

V lize jsi čekal na branku 36 utkání, proč to tak dlouho trvalo?

Dobrá otázka. Když jsem do Slovanu přišel, nebyla to pro mě lehká situace, a to i kvůli zranění. Ale teď si myslím, že jsem v pořádku. Nejdůležitější asi je, že se cítím dobře. Trénuji tvrdě každý den, abych mohl týmu co nejvíce pomoci. A samozřejmě jsem šťastný, že se mi povedlo vstřelit dvě branky.

Hrál jsi někdy v takovýchto podmínkách? Byla zima, sněžilo... Bylo to pro tebe těžké?

Ano samozřejmě, že to není jednoduché. Hrál jsem několik zápasů v takovém počasí. Jako Afričani jsme zvyklí na teplo a teď jsme v takovéto situaci... Není to tak špatné, protože po dvou letech v Liberci jsem si na to už myslím zvykl.

Dříve si hrával jako útočník či křídlo. Teď více nastupuješ na pozici krajního obránce, jaké to pro tebe je?

Ano, hrával jsem na křídle, ale teď právě spíše na pozici krajního obránce. Pro mě to není problém, chci co nejvíce pomoci týmu, jak asistencemi, tak góly. Nezáleží mi na tom, kde budu hrát.

V Liberci jsi podepsal novou smlouvu. Je to pro tebe dobrá věc, že víš, kde budeš v budoucnu působit?

Ano, samozřejmě. Podepsal jsem smlouvu asi před dvěma týdny. Od první chvíle, co jsem sem přišel, jsem se cítil vítaný. Mám rád město i klub. Naučil jsem se tady už hodně věcí. Těším se, že budu moci pomoci týmu.

Věděl jsi už dopředu, co uděláš u druhé branky? Zaseknout si a potom vystřelit?

Ano, jsem na to zvyklý, rád hraji jeden na jednoho, protože jsem v tom dobrý. Když jsem obdržel balón, rozhodl jsem se, že půjdu s míčem do středu hřiště, protože jsem věřil své levačce, která je lepší něž moje pravá noha. Podobně to dělám i v tréninku. Byl z toho pěkný gól a jsem za něj šťastný.

Poslední otázka, trochu osobní. Co plánuješ do budoucna?

(smích) Hodně věcí. Pro mě je nejdůležitější to, abych si užíval fotbal. Hrál zápasy, pomáhal týmu... Uvidíme co přinese budoucnost.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec ČSOB
Mediální partneři
Beat radio Náš region