FC Slovan Liberec | Hráli jsme zodpovědně a zaslouženě vyhráli, hodnotí zápas s Brnem jubilant Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
23.01.2021

Hráli jsme zodpovědně a zaslouženě vyhráli, hodnotí zápas s Brnem jubilant Rabušic

Tomáš Honzejk
Brno/Liberec - Opět ukázal, jak moc je pro Slovan platným hráčem. Po celou dobu pobytu na hřišti bojoval a vytvářel místo pro spoluhráče a ve 34. minutě byl přesně tam, kde měl být, dohrál akci a zvýšil na 2:0. "Gól je pouze třešnička na dortu," zůstává skromný Rambo, který nastoupil ke 200. zápasu v lize.

Proti Brnu sis připsal 200. ligový start. Dal jsi gól a vyhrálo se. Dalo by se říct ideální zápas, že?

Ano, vše klaplo, jak mělo. Musím kluky pochválit. Hrálo se zodpovědně a řekl bych, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Gól a jubileum jsou pouze třešničky. Strašně důležité jsou tři získané body.

Jaké to pro tebe bylo, zahrát si opět v Brně?

Hrál jsem tu po delší době. Rád se sem vracím. Začínal jsem zde kariéru a učil se od zkušených kluků. Pořád je to pro mě zvláštní zápas, jelikož pocházím 50km od Brna.

Co bys řekl ke svému gólu? Jako jediný jsi dohrál akci a byl odměněn.

Od toho jsem na hřišti. Nejdřív mě přeletěl centr. Maťo Koscelník za mnou vyhrál souboj a hlavičkoval. Gól si zasloužil už on. Dohrávání je můj popis práce. Musím sledovat balón až dokonce a v této situaci jsem byl odměněn gólem.

Jak chutná gól proti Brnu? Vypsal jsi něco do kabiny?

Nic jsem vypisovat nechtěl, ale kluci mě celý den hecovali. K tomu se sešel 200. start právě v Brně, takže pokud nám trenér něco dovolí, něco vypíšu a následně donesu do kabiny.

Gól jsi moc neslavil. Bylo to z úcty ke Zbrojovce?

To ani ne. Spíše to byla taková ´trma vrma´ a já už neměl síly nikam utíkat. (úsměv) Jinak góly standardně slavím.

Všude jste byli dřív. Byl jedním z klíčových faktorů zisk odražených míčů?

Musím říct, že ano. Zbrojovka hrála tak, že si dvakrát přihráli, a pak letěl dlouhý balón dopředu. Zápas byl hodně o soubojích a kdo získá odražené míče, má navrch. Už od prvního poločasu jsme je získávali my a v tomto ohledu Brno přehráli.

Také fyzicky jste vypadali lépe než soupeř. Jste na tom dobře i v tomto ohledu?

Ano, jsme dobře připraveni. Kdybych řekl že ne, trenér by nám určitě připravil nějaké běhání navíc. (smích) I přesto, že hřiště bylo měkké a špatné, jsme dokázali po celý zápas vydržet běhat. Pro mě to bylo složitější v tom, že jsem jeden z těch těžších hráčů. Ono se také běhá lépe, když v utkání vedete než když je to naopak.

Byl terén v Brně horší než v domácím zápase proti Bohemians?

Byl jsem překvapen, ale byl horší než v Liberci. Doma jsme měli půl metru sněhu a sněžilo i na zápas. Hřiště bylo i tak lepší. V Brně mě to trošku zklamalo, protože tu bývá většinou lepší počasí než na severu.

Týmový výkon byl velmi povedený. Cítíte i přesto, že by měl tým ještě posílit?

To není úplně otázka pro mě. Každý tým by chtěl posílit a být ještě lepší. My se budeme snažit hrát s tím, co máme a hráči musí ukázat, že na to mají.

Přiblížili jste se pohárovým příčkám. Ve středu vás čeká zápas na Baníku. Cítíte, že už se může lámat sezóna?

To si nemyslím. Čeká nás ještě spousta zápasů. Zatím nejsme ani v polovině. Je určitě super, že jsme v tabulce na dostřel předním příčkám. Každé body budou důležité. Ve středu si to rozdáme s Baníkem, který má stejné ambice a uvidíme, kdo je na tom lépe.

Když se zpětně ohlédneš za všemi dvěma sty zápasy, doufal jsi, že jich nastřádáš tolik?

Když začínáte hrát ligu, tak nepřemýšlíte, kolik budete mít startů. Jsem za to hrozně vděčný. Má kariéra byla jako na houpačce. Ze začátku to vypadalo, že můžu udělat 500 startů. Pak přišla různá zranění a zaseklo se to. Věřím, že jsem se teď vrátil a další starty budu přidávat. Momentálně si hru užívám. Hlavně, že jsem zdravý, to je nejdůležitější.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec iQLANDIA
Mediální partneři
Rengl Hattrick