FC Slovan Liberec | VIDEO: Hráči a trenér před utkáním s brněnskou Zbrojovkou
Menu Další Zavřít Zavřít
21.01.2021

VIDEO: Hráči a trenér před utkáním s brněnskou Zbrojovkou

Redakce
Liberec - Naše mužstvo čekají dvě dlouhé cesty napříč republikou, kvůli aktuální situaci ohledně koronaviru se hráči s realizačním štábem budou vracet mezi duely s Brnem a Ostravou zpět pod Ještěd. Co od zápasu proti Zbrojovce očekávají Michalové Faško a Sadílek a jak vidí soupeře asistent trenéra Pavel Medynský?

Hned v prvním „jarním“ kole zapsal premiérový start za Slovan středopolař Michal Faško, který posílil tým během zimní přestávky. Jak jeho pohledem uplynulý hektický týden vypadal? „Zapojil jsem se do tréninku minulou středu, byl jsem trochu překvapený, že jsem se dostal do nominace, ale jsem za to rád."

Poté, co musel strávit karanténu po pozitivním testu na Slovensku, dotrénovává manko. „Čísla jsou celkem dobrá. Zvládnul jsem celou dobu plnit tréninkový plán, takže jsem z ničeho nevypadl. Jsem rád, že je to v takové fázi, v jaké to je," pokračovala nová akvizice. V Liberci se Faško už zabydlel. „Teď už se můžu soustředit jen na fotbal."

Další záložník Michal Sadílek naopak o minulé kolo přišel kvůli karetnímu trestu. „Těším se, už od duelu se Spartou jsem si čtyři karty trochu vyčítal, některé byly zbytečné." O to větší však bude jeho motivace v Brně. „Potřebujeme to zvládnout a jedeme s jasným cílem: získat tři body," nezastíral.

Co od domácího týmu čekat? „Víme, že Zbrojovka vyměnila před zimní pauzou trenéra. Jde o bojovné mužstvo, které hodně běhá. Viděli jsme videomateriál, jde o kvalitní tým. Uvidíme, s čím na nás vyrukují," dodal Sadílek.

Podle asistenta trenéra Pavla Medynského bude důležité, v jakém stavu bude na zápas připravený trávník. „Máme informace, že by mělo jít o dobrou plochu. Během prvních kol po pauze jsou zápasy hodně soubojové. Myslím, že domácí budou vsázet na dravost a standardní situace, mají hráče, kteří z nich umí dát gól."

„Dlouhé cesty, obzvlášť po D1, nejsou nic příjemného, ale takový je fotbalový život," pokračoval kouč, tým se přitom bude připravovat na anglický týden, jelikož má ve středu 27. ledna naplánovanou dohrávku s Baníkem.

„Náš děda řidič je výborný, kluky poslouchá jak hodinky. Ale je to vyvážená cesta, nenechá si zase líbit vše a dá jim něco od cesty, jde o symbiózu," smál se Medynský.

Zbytek rozhovoru si můžete pustit ve videu přiloženém níže:

Dnešní duel #BRNLIB bude možné sledovat netradičně na volně přístupném programu ČT 2. Předzápasové studio začíná už v...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Čtvrtek 21. ledna 2021

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun Masea
Mediální partneři
Rengl Hitrádio Contact