FC Slovan Liberec | Jeden z klíčových duelů o Ligu mistryň, ženy v Hrádku přivítají Slovácko
Menu Další Zavřít Zavřít
19.04.2023

Jeden z klíčových duelů o Ligu mistryň, ženy v Hrádku přivítají Slovácko

Šimon Knopp
Liberec - Druhé kolo nadstavby nejvyšší ligy žen přinese velmi důležitý souboj o třetí místo, a tedy možnost kvalifikace do Ligy mistryň. Liberecké fotbalistky přivítají tým Slovácka, který má náskok jednoho bodu. Hrát se bude v sobotu od 14:30 na stadionu v Hrádku nad Nisou. Přijďte naše hráčky podpořit!

1. FC Slovácko

Tým Slovácka se aktuálně v tabulce nachází na třetí pozici. Na druhou Spartu ztrácí devět bodů, ale na čtvrtý Slovan má náskok pouze jednobodový. Je tedy zřejmé, že vzájemné duely mezi Slováckem a Libercem velmi pravděpodobně rozhodnou o možnosti kvalifikace do Ligy mistryň. Do prestižní soutěže postupují totiž pouze tři nejlépe umístěné celky.

Fotbalistky Slovácka se v prvním kole nadstavby představily proti favoritkám ze Slavie. Naděje na bodový zisk se rozplynula již po úvodních patnácti minutách. Pražanky šly do vedení 2:0, které si po zbytek utkání hlídaly a v samotném závěru zvýšily na konečných 3:0.

Vzájemné zápasy

Týmy Slovácka a Slovanu se v této sezoně střetly dvakrát. V prvním kole se radovaly z venkovní výhry 2:1 fotbalistky z Uherského Hradiště. V odvetě, v rámci osmého kola, se oba celky rozešly nerozhodně 1:1. Jednobodový zisk Liberci vystřelila sedm minut před koncem Michaela Harvilová.

FC Slovan Liberec

Svěřenkyně trenéra Myslivce se minulý týden připravovaly na zápas se Spartou, ale z důvodu nezpůsobilé hrací plochy bylo utkání odloženo. Náhradním termínem se stala středa 3. května s výkopem v 17:30.

Poslední ligový duel sehrály liberecké hráčky koncem března, když přivítaly v domácím prostředí Plzeň. Svého soupeře přehrály jasně 6:1, po dvou brankách vstřelily Tereza Černá i Anna Šubrtová.

Fotbalistky Slovanu budou pro nadstavbu a boj o Ligu mistryň potřebovat Vaši podporu. Proto neváhejte a přijeďte je podpořit již tuto sobotu od 14:30! Níže se můžete podívat na video, ve kterém Vás zvou na zápasy ve skupině o titul.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Auto Koutek
Mediální partneři
Náš region Český rozhlas Liberec