FC Slovan Liberec | Knobloch: Zákrok na čáře byl nejtěžší, na Basseyho se těžce připravuje
Menu Další Zavřít Zavřít
19.12.2021

Knobloch: Zákrok na čáře byl nejtěžší, na Basseyho se těžce připravuje

Redakce
Liberec – Poslední zápas roku 2021 skončil bezbrankovou remízou, i když příležitostí měly oba celky požehnaně. Tu zřejmě největší lapil Milan Knobloch, který balon po šanci Basseyho a dorážce Michala Škody zastavil až na brankové čáře. „Toho zákroku si cením nejvíc, byl nejtěžší," komentoval po utkání s Českými Budějovicemi 29letý gólman.

Co na bezbrankovou remízu říkáš? Berete bod?
Musím říct, že před utkáním bychom ho určitě nebrali, ale po průběhu musíme. Musíme si přiznat, že Budějovice měly víc šancí, takže je bod dobrý.

Začátek sezony nebyl optimální, pak přišel vzestup. Jak se ohlížíš za podzimem?
Je to pravda. Úvod soutěže byl hodně špatný, byli jsme dlouho na posledním místě. Postupem času se nám povedlo bodovat, udělali jsme sérii čtyř vítězství v řadě, což nás posunulo tabulkou nahoru. Jsme devátí, takže po špatném úvodu ročníku bylo zlepšení viditelné.

A co výchozí pozice směrem k jaru?
Je slušná. Do první šestky nám moc bodů nechybí, věřím, že jsme schopni se tam dotáhnout. Za celý tým můžu říct, že přesně tam bychom chtěli po základní části skončit.

Vraťme se ještě na skok k zápasu. Jak jsi viděl tyč Basseyho a následnou dorážku Michala Škody, kterou jsi zneškodnil až na brankové čáře?
Musím říct, že to bylo trochu se štěstím. Hlavička se mi povedla posunout na tyč. Potom jsem čekal, že balon někdo odklidí, stačil jsem se otočit a viděl jsem, že jede pomalu po čáře. Myslím, že by skončil v bráně. Je dobře, že tam nikdo z Budějovic nedobíhal a podařilo se mi míč zalehnout. Tohoto zákroku si cením nejvíc, byl nejtěžší.

A co střela Basseyho ve druhém poločase, připravovali jste se na něj speciálně?
Nebyla tak nebezpečná jako ta hlavička, která se odehrála blíž a dobře padala dolu. Kdyby dal střelu z druhé půle o trochu víc, možná bych se tam nedostal. A samozřejmě jsme se na něj chystali, je to nejlepší střelec, má formu a dává teď hodně gólů. Připravovat se na něj je těžké, protože má z mého pohledu dobré všechny druhy zakončení. Viděli jsme góly, které dal, ale připravit se na něj je těžké. Nikdy nevíte, co vytáhne z toho, co umí.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Ferona
Mediální partneři
rtm plus eFotbal