FC Slovan Liberec | Liberecké béčko v neděli změří síly s Vysokým Mýtem
Menu Další Zavřít Zavřít
10.03.2023

Liberecké béčko v neděli změří síly s Vysokým Mýtem

Šimon Knopp
Liberec - V 17. kole Divize C se představí rezervní tým Slovanu Liberec proti Vysokému Mýtu. Svěřencům trenéra Petříka stále patří v tabulce první místo, ale jejich náskok se ztenčil na pouhý jeden bod. Dokáží liberečtí fotbalisté porazit osmý tým soutěže a upevnit si svoji pozici? Hrát se bude v neděli od 10:15 na umělé trávě Sokola Doubí.

SK Vysoké Mýto

Vysokému Mýtu patří v aktuální sezoně osmá příčka v tabulce. Ze 16 zápasů získali fotbalisté tohoto klubu celkem 22 bodů, vstřelili 25 branek a pouze 17 jich inkasovali. Z pohledu defenzivních statistik tak patřím k jedněm z nejlepších v Divizi C. Méně obdržených branek mají pouze Hamry, Benátky a Slovan.

V minulém kole sehrálo Mýto domácí zápas proti Náchodu. V něm potvrdilo, že k výhře stačí jeden gól, když se podaří udržet čisté konto. Svého soupeře díky brance z páté minuty přehráli tím nejtěsnějším možným způsobem, 1:0.

Vysoké Mýto i Slovan Liberec se již v této sezoně jednou potkali a lépe z toho vyšli naši fotbalisté. Ve venkovním prostředí dokázali hráče z Vysokého Mýta porazit 2:1. Ve druhém poločasu zvrátili nepříznivý výsledek utkání Ondřej Valenta s Petrem Lupoměským.

FC Slovan Liberec B

Liberecké béčko nastoupilo v minulém kole venku proti Chrudimi a byla z toho pouze remíza 3:3. Za Slovan stříleli Andrij Juzvak a Ondřej Valenta, jeden gól si vstřelil soupeř vlastní. Výsledek mrzí především z toho důvodu, že svěřenci trenéra Petříka ztratili v poslední desetiminutovce dvoubrankové vedení.

„Obrovské zklamání z výsledku. Myslím si, že více jak 70 minut (dokud nepadla branka na 3:2, po naší individuální chybě), jsme měli utkání pod kontrolou. Domácí, ačkoliv byli posilnění o čtyři hráče z lavičky z pátečního zápasu A-týmu, tak na výsledek rezignovali. Museli jsme vystřídat Milana Lexu, který hrál po dlouhé době po zranění, tak Ondřeje Lehoczkého, ten měl být zase k dispozici na zápas A-týmu. S týmem to zamávalo a po hrubé individuální chybě, která vedla k brance na 3:2 byl na hřišti chaos. Utkání jsme dohrávali poněkud v křeči. Soupeř duel snad nechtěl ani remizovat, nijak extrémně nás nenapadal. Bohužel jsme se v 86. minutě pustili do jednoho dobrodružství, stoperovi vypíchli balón a dva soupeři šli sami na bránu, což proměnili. Dvě obrovské chyby nás takto stály body, stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Chtěli jsme dobře začít, udržet si náskok a mít soupeře pod tlakem. My jsme ovšem ztratili, druhé Hlinsko získalo, tudíž to vypadá, že to bude boj do posledního kola,“ prohlásil po zápase trenér Josef Petřík.

S Vysokým Mýtem se Slovan utká v neděli od 10:15 hodin na umělém hřišti v areálu Sokola Doubí. Neváhejte a přijďte naše mladíky podpořit!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Gasservis
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal