FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Sparta 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
07.05.2023

Liberecké fotbalistky před hojnou diváckou kulisou remizovaly se Spartou 0:0

Redakce
Liberec - Fotbalistky Slovanu nastoupily ve čtvrtém kole nadstavby ligy žen k domácímu duelu proti Spartě na hlavním stadionu U Nisy. Před téměř 700 fanoušky dokázaly soupeře potrápit a vytvořit si několik dobrých příležitostí. Bohužel ani jedna z nich se jim nepodařila proměnit a vzhledem k tomu, že se nedokázal prosadit ani soupeř, oba týmy se nakonec rozešly nerozhodně 0:0.
N4, neděle 7.5.2023, 13:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:0
(0:0)
AC Sparta PrahaAC Sparta Praha
FC Slovan Liberec:

Pižlová - Kantarská, Košíková, Sováková (41. Pouvová), Huvarová - Šubrtová, Buryánová, Bužková (90.+3. Mastníková), Šušolová, T. Černá (81. Harvilová) - Křivská

AC Sparta Praha:

Schneider - Vyštejnová, Polcarová, Pochmanová, Bárková - Sonntagová, Kotrčová (63. Dědinová), Stibůrková (84. Paulenová) - Dlasková, Cvrčková, Chang (46. Tripp)

Rozhodčí: Kánská - Šafránková, Hrušková

Diváci: 681


Reportáž

Fotbalistky Sparty nastoupily v druhém zápas proti Slovanu s několika změnami v sestavě. Pod vedením nového trenéra Antona Mišovce naskočily do utkání dvě mladé sedmnáctileté fotbalistky, které si připsaly první starty v nejvyšší ženské soutěži. Hlavní trenér libereckých hráček vsadil na stejná jména jako v posledním vzájemném duelu a na hřiště na stadionu U Nisy vyslal totožnou jedenáctku.

Před hojnou diváckou kulisou se hrál velmi vyrovnaný první poločas. K první šanci se dostaly domácí hráčky, když se po nepovedené rozehrávce brankářky Schneiderové kopal nepřímý volný kop z území vápna. Bohužel střelu Černé po rozehrávce na krátko zablokovala jedna z bránících hráček. Na straně Sparty se do dobré šance propracovala Kostrčová, ale střelou směřující do středu brány našla pouze Pižlovou, která předvedla jistý zákrok. Ve 39. minutě se v dobré pozici ve vápně objevila Černá, ale skákavý míč netrefila a Sparta naopak zahrozila z brejku. Celou situaci vyřešila až razantním odkopem do autu Kantarská.

Do druhé půle lépe vstoupila Sparta, která si vytvořila v 51. minutě nebezpečnou šanci. Tripp se odhodlala ke střele a její nepříjemný pokus musela Pižlová vyrazit i s pomocí brankové konstrukce. V 58. minutě se po pěkné kombinaci dostaly hráčky Slovanu až do vápna, po pádu se dožadovaly rovněž faulu, ale hlavní sudí dala pokyn k pokračování ve hře. Liberecké fotbalistky následně svého soupeře ohrozily několika nebezpečnými šancemi. Asi tu největší měla v samotném závěru Buryánová, když se k ní dostal balón ve vápně. Liberecká fotbalistka pohotově střílela, ale mezi tři tyče se netrefila.

Oba týmy tedy nedokázaly vstřelit gól a již podruhé v tomto týdnu se rozešly nerozhodně, tentokrát 0:0. Pro liberecké hráčky znamenal zisk jednoho bodu udržení třetího místa před následujícím důležitým duelem se Slováckem, který se bude hrát 13. května na hřišti soupeře.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): Holky si zaslouží absolutorium. Vlastně za celý týden, který byl velmi náročný. Sehráli jsme tři utkání s pražskými S. Dnes, co se týká herní stránky, to byl kupodivu nejpovedenější zápas. Holky v sobě našly zbytek sil. Po prvním vyrovnaném poločasu jsme byli ve druhém lepší a dokázali jsme Spartu přehrávat. Z našeho pohledu mohl být možná zahrávaný pokutový kop, ale nakonec odpískán nebyl. Vytvořili jsme si další šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Herní obraz byl z naší strany velmi dobrý a znovu bych chtěl všechny pochválit. Zápas proti Spartě jsme mohli hrát na hlavním hřišti, což si myslím, že pro diváky, kterých přišlo poměrně dost, bylo fotbalovým svátkem. Našemu vedení i managementu děkujeme za to, že můžeme na hlavním hřišti hrát.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea Kristýna
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec rtm plus