FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
22.04.2023

Liberecké fotbalistky zvládly duel se Slováckem a zvítězily 2:0

Šimon Knopp
Liberec - Fotbalistky Slovanu nastoupily ve druhém kole ligové nadstavby na domácí půdě proti týmu Slovácka. V důležitém duelu se soupeřem o třetí místo rozhodující o Lize mistryň zvítězily 2:0. Ve druhém poločasu rozhodly dvěma góly před téměř čtyřmi sty fanoušky Kateřina Bužková a Anna Šubrtová.
N2, sobota 22.4.2023, 14:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:0
(0:0)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec:

Pižlová - Kantarská, Košíková (C), Šušolová, Sováková, Huvarová, Křivská, Buryánová (90. Dinh Thanhová), Bužková, Šubrtová (77. Harvilová), Černá T. (88. Mastníková)

1.FC Slovácko:

Růžičková (C) - Polášková (60. Jančářová), Pěčková, Krejčířová, Jelínková, Ferencová, Žufánková, Jonášová, Valášková (71. Janků), Bayerová (77. Obadalová), Bláhová

Branky: 54. Bužková, 69. Šubrtová (pen.)

Žluté karty: 75. Šušolová, 90. Sováková - 69. Pěčková

Rozhodčí: Pachtová - Šálková, Hrušková

Diváci: 352


Reportáž

Vítězství se v zápase s tabulkovým sousedem nerodilo vůbec jednoduše. Slovácko přijelo dobře připravené a našim fotbalistkám nedovalovalo příliš kombinovat. V prvním poločasu si liberecké hráčky příliš šancí nevytvořily a naopak se musely bránit. Několika skvělými zákroky tým podržela brankářka Pižlová a po půli se odcházelo do kabin za nerozhodnutého stavu.

Ve druhém poločasu se obraz hry trochu změnil, a to zejména díky brance Kateřiny Bužkové. Liberecká fotbalistka využila rychlého brejku a v 54. minutě poslala Slovan do vedení 1:0. Slovácko se snažilo zápas otočit, ale neúspěšně. V 69. minutě se naskytla domácím hráčkám výhoda v podobě pokutového kopu. Toho se ujala Anna Šubrtová a zvýšila již na rozdíl dvou branek.

Ve zbývající dvacetiminutovce se Slovan soustředil na bránění, takticky soupeře nepouštěl do velkých šancí a udržel výsledek zápasu. Díky výhře a zisku tří bodů poskočily svěřenkyně trenéra Myslivce na třetí místo zaručující Ligu mistryň.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Velmi důležité vítězství, které se nerodilo vůbec jednoduše. Přijel dobře připravený tým Slovácka, který v prvním poločasu hrál velmi dobře. Nepouštěl nás do šancí, ani do dlouhodobějších herních kombinací. My jsme působili zakřiknutě, bez pohybu, vyhazovali jsme jednoduché míče a špatně jsme nabírali hráče. O přestávce jsme si řekli, že musíme být odvážnější, více se nabízet a snažit se hrát chytře. Naštěstí holky do druhého poločasu vše daly. Byli jsme maximálně efektivní. Po rychlém brejku jsme dali gól na 1:0. Soupeř byl nervózní a my jsme čekali na další šanci. Ta přišla a podařilo se nám zvýšit z penalty na 2:0. Poté jsme taktickým výkonem v bloku soupeře nepouštěli do šancí a dovedli jsme zápas do konečného výsledku 2:0. Jsme šťastní, a i přes chyby, na kterých budeme pracovat, doufáme, že se nám podaří na třetím místě setrvat. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům i činovníkům Hrádku, kteří nám připravili velmi dobrý zápasový servis.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Naše pekárna
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl