FC Slovan Liberec | Liga je tu! Slovan jede k prvnímu zápasu do Ostravy
Menu Další Zavřít Zavřít
12.07.2019

Liga je tu! Slovan jede k prvnímu zápasu do Ostravy

Redakce
Liberec - Moc dlouhá pauza nebyla, ale všechny celky se snažily na nový ročník připravit co nejsvědomitěji. Naše mužstvo nečeká v prvním kole nového ročníku FORTUNA:LIGY vůbec jednoduchá úloha, vydá se na hřiště ostravského Baníku, s nímž na jaře do poslední chvíle bojoval o šanci zahrát si předkola Evropské ligy. Duel startuje v sobotu od 17 hodin.

FC BANÍK OSTRAVA – POSILY I BAROŠ S LAŠTŮVKOU

Baník byl během přestupového období hodně aktivní. Do kádru přišlo hned několik zajímavých jmen, Ostravané dokonce měnili i s rivalem z Opavy. K partě trenéra Bohumila Páníka se přidal útočník Tomáš Smola, v hledáčku byl údajně i liberecký záložník Roman Potočný, místo něj však první soupeř Slovanu bral Rudolfa Reitera z Bohemians.

Nejzajímavější změny v kádru Baníku

Tomáš Smola (přestup), Opava -> Baník
Rudolf Reiter (přestup), Bohemians -> Baník
Milan Lalkovič (volný hráč), Baník
Oleksandr Azackyj (návrat z host.), Torpedo Kutaisi (Gruzie)
Patrizio Stronati (setrvání v klubu), Baník

Pátý celek minulého ročníku neskrývá své ambice. Minule ho předčila v kvalifikačním utkání Mladá Boleslav, ale to by se tentokrát mělo změnit. Baník bude chtít skončit co nejvýš, a i proto by pro něj mohlo být hned první utkání nového ročníku velmi důležité.

Ostravě opět pomůže zkušené duo Milan Baroš, Jan Laštůvka, které prodloužilo s klubem smlouvu. Během přípravy odehrál Baník pět duelů, přičemž vyhrál jediný. Slovanu Bratislava podlehl 2:3, s MOL Vidi remizoval 1:1 stejně jako s NK Osijek, nad Křídly Sovětů ze Samary vyhrál 1:0 a v generálce nestačil na Austrii Vídeň 1:2.

FC Baník Ostrava FC Slovan Liberec
51 ZÁPASY 51
12 VÝHRY 23
16 REMÍZY 16
23 PROHRY 12
48 VSTŘELENÉ GÓLY 67
67 INKASOVANÉ GÓLY 48
121 ŽLUTÉ KARTY 108
9 ČERVENÉ KARTY 4
5 PROMĚNĚNÉ PENALTY5

FC SLOVAN LIBEREC – PŘESTUP CHALUŠE LAST MINUTE I POVEDENÁ PŘÍPRAVA

Slovan má za sebou turbulentní přípravu. Nejprve klub opustil trenér Zsolt Hornyák, kterého nahradil Pavel Hoftych. Nejlepší střelec Libor Kozák zamířil do pražské Sparty. Poté se rozjely spekulace o odchodech několika dalších hráčů, ale ti zatím v klubu zůstali. Udržet se podařilo i stopera Tarase Kačarabu, jenž ve Slovanu hostuje ze Šachtaru Doněck.

V přípravě Slovan nastoupil ke čtyřem zápasům. Nejprve remizoval s Varnsdorfem 1:1, pak porazil v Rakousku domácí LASK 3:1 a Apollon Limassol 2:1, v generálce podlehl Dynamu Moskva 0:1. Slovan v minulém ročníku trápila produktivita, vylepšit ofenzivní statistiky přišel útočník Jan Kuchta, záložník Bojan Dordić a do obrany stoper Matěj Chaluš.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Matěj Chaluš (přestup), Slavia -> Slovan
Jan Kuchta (hostování), Slavia -> Slovan
Libor Kozák (přestup), Slovan -> Sparta
Jan Sýkora (konec hostování), Slovan

Úvodní duel začne v Ostravě v sobotu s úderem sedmnácté hodiny. Poslední vzájemné měření sil ovládl Slovan poměrem 1:0, když se trefil z pozice stopera Kamso Mara.

V sobotu Slovan startuje už 27. ligovou sezónu, a to venkovním zápasem na půdě Baníku Ostrava. Podívejte se na...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Pátek 12. července 2019

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek SMC
Mediální partneři
Náš region Rengl