FC Slovan Liberec | Natěšenost je velká. Všichni už vyhlížíme ligové utkání, říká Mészáros
Menu Další Zavřít Zavřít
10.02.2022

Natěšenost je velká. Všichni už vyhlížíme ligové utkání, říká Mészáros

Tomáš Honzejk
Praha/Liberec - Slovan stále čeká na vstup do ligového jara. Po odloženém utkání ve Zlíně se neodehraje ani první jarní domácí zápas proti Pardubicím. Trenérský štáb tak domluvil přípravné utkání proti sparťanské rezervě, které jsme vyhráli 3:2. "Sparťanská rezerva má mladý, kvalitní kádr. Určitě si z utkání odneseme poznatky do ligy," hodnotí přípravný duel střelec jedné branky Mészáros.

Jak velkou komplikací je pro vás odložení prvních dvou jarních ligových duelů?

Samozřejmě se jedná o komplikaci. Vždy se připravujete na konkrétního soupeře a pár dní před utkáním se zápas zruší. Proto nám přišlo vhod toto přípravné utkání se Spartou B. Už v Turecku jsme se připravovali na první jarní zápas proti Zlínu, který se odložil. Alespoň jsme mohli vyplnit pauzu bez utkání tímto zápasem. Situace je taková, jaká je. My s tím nic neuděláme a musíme se v hlavách nastavit tak, abychom byli na první ligový zápas připraveni.

Zápas proti rezervě Sparty byl dobrou prověrkou, souhlasíš?

Ano, byl to kvalitní soupeř. My šli do zápasu z plného tréninku, což bylo trochu cítit. Pár spoluhráčů říkalo, že má těžší nohy. Občas je ale dobré jít do zápasu z plného tréninku. Sparťanská rezerva byla kvalitní. Jedná se o mladé kluky, kteří hrají agresivní, dynamický, rychlý fotbal. Byl to pro nás kvalitní zápas, ze kterého si určitě odneseme poznatky do ligy.

Tobě se povedlo vstřelit výstavní gól. Můžeš nám popsat tuto situaci?

Nastoupil jsem na pozici levého beka, jelikož si to situace vyžadovala. Gólu předcházela rychlá akce po pravé straně. Já šel intuitivně zavírat zadní tyč, počkal si na míč, který propadl. Obránci na mě nevystoupili a já měl čas si střelu nachystat. Jsem rád, že mi tam ta střela padla takhle pěkně.

Hrálo se ve strahovském areálu. Byl jsi zde již někdy a co říkáš na místní prostředí?

Ano, už jsem tu byl. Hráli jsme zde přípravné zápasy, když jsem byl ve Slovanu Bratislava nebo Českých Budějovicích. Je to krásný areál s fantastickými podmínkami pro hráče. Je tu skvělá přírodní tráva i všechny podmínky okolo jsou na skvělé úrovni. Bylo by skvělé, kdyby mělo víc klubů v republice podobné podmínky pro trénování.

V úterý konečně vstoupíme do ligového jara utkáním na půdě zlínského Fastavu. Natěšení je velké?

Samozřejmě. Všichni už vyhlížíme ligové utkání. Věříme, že toto přípravné utkání nám pomůže, abychom se co nejlépe připravili na ligový start a vstoupili do jara vítězně.

Nastoupili jste v nových bílých dresech a pokřtili je výhrou. Jak se vám líbí?

Věřím, že pokud v nich nastoupíme i v lize, potvrdíme, že jsou vítězné. Celkově jsou moc hezké a všem se nám líbí.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Avej Vending
Mediální partneři
Liberecká drbna Rengl