FC Slovan Liberec | Nedělní souboj mezi Slovanem a Českými Budějovicemi aneb sever proti jihu
Menu Další Zavřít Zavřít
19.08.2022

Nedělní souboj mezi Slovanem a Českými Budějovicemi aneb sever proti jihu

Tomáš Honzejk
Liberec - Ve druhém domácím utkání letošní sezony vyzve Slovan na stadionu U Nisy České Budějovice. Jak dopadne vzájemné měření sil? Utkání startuje v neděli v 16 hodin. Buďte u toho a přijďte podpořit naše hráče přímo na stadion! Upozorňujeme na výhodný nákup vstupenek v online předprodeji - bez front a za nižší cenu než v den zápasu!
Online prodej vstupenek

SK Dynamo České Budějovice - jedna výhra, jedna prohra a jedna remíza

V jihočeském klubu došlo během letní pauzy k největší změně na pozici hlavního trenéra. České Budějovice totiž opustil po dlouhých sedmi letech na lavičce A-týmu David Horejš, který se přesunul k našim sousedům z Jablonce. Českobudějovický tým převzal známý trenér Jozef Weber, který dříve působil například v Mladé Boleslavi či Karviné. S ním přišel jako jeho asistent Jan Baránek. Dalšími asistenty jsou Jiří Lerch a jeho jmenovec Kladrubský. Za zmínku určitě také stojí přesun našim fanouškům dobře známého Romana Potočného, který vyměnil modročervené plzeňské barvy za ty českobudějovické černobílé.

Nový trenér začal svou misi na jihu Čech úspěšně, když jeho tým vyhrál venkovní utkání proti Pardubicím 2:0. Poté ale přišla domácí porážka 0:2 od favorizované pražské Sparty. Dalším soupeřem Weberovy party bylo Slovácko, které za sebou mělo zápas kvalifikace Evropské ligy proti Fenerbachce Istanbul. Hosté z Uherského Hradiště šli do vedení již ve třetí minutě, ale po další čtvrthodině hry srovnal Lukáš Čmelík. Na začátku druhé půle poslal Jihočechy do vedení Michal Škoda, jenže v 77. minutě byl po zásahu videa vyloučen Nicolas Penner a Slovácko přesilovku využilo, když o šest minut později srovnalo na konečných 2:2.

V součtu to znamená, že České Budějovice mají na svém kontě po třech odehraných kolech čtyři získané body při nerozhodném skóre 4:4. V ligové tabulce jim momentálně patří osmá pozice, ale je teprve začátek soutěže. Na první místo tak ztrácejí tři body, stejně takový je jejich náskok před poslední příčkou. Ve všech třech zápasech se mezi tyče postavil slovenský brankář Dávid Šípoš, který jednou udržel čisté konto. O čtyři týmové branky se zatím rovnoměrně podělila čtveřice hráčů Lukáš Čmelík, Martin Králik, Michal Škoda a Patrik Hellebrand. Asistenci u dvou z nich si pak připsali Jakub Hora a bosenský křídelník Benjamin Čolić.

Nejzajímavější změny v kádru:

David Horejš (trenér), ČB → Jablonec

Patrik Brandner, ČB → Slovácko

Mick van Buren, ČB → Slavia (konec hostování)

Roman Potočný, Ostrava → ČB

Tomáš Zajíc, Ostrava → ČB

FC Slovan Liberec - po dvou výhrách tvrdý náraz s posledním

Naše mužstvo odstartovalo ročník velmi překvapivou a nečekanou výhrou na Spartě 2:1. Poté si připsalo jednoznačné domácí vítězství 5:1 proti Teplicím, ve kterém se blýskl hattrickem Mick van Buren. Následoval zápas v Ďolíčku, kde na Slovan čekaly Pardubice. Svěřencům trenéra Kozla nevyšel první poločas, hlavně pak jeho závěr, ve kterém inkasovali hned dvě branky. Na začátku druhé půle sice snížil střídající Matyáš Kozák, ale další gól už se modrobílým vstřelit nepodařilo a poprvé v sezoně tak odešli z utkání poraženi.

"Po utkání nemůžu být spokojený, protože jsme zbytečně prohráli. Nechci nijak snižovat Pardubice, ale hlavním důvodem byl náš výkon. Hlavně první poločas byl od nás slabý. Jak jsem apeloval po Spartě, aby hráči nelétali v oblacích, tak už jsme to evidentně neuhlídali. Mysleli si, že si přijedou zahrát fotbal a bude to stačit, ale nestačilo," hodnotil prohraný zápas trenér Luboš Kozel. "Pardubice nás potrestaly dvěma rychlými góly na konci poločasu a pak už to bylo těžké. Chtěli jsme po poločase udělat změny a otočit to, což se nám bohužel nepovedlo," dodal střelec jediného gólu Slovanu Matyáš Kozák.

Po třech odehraných kolech tak máme na kontě šest bodů za dvě výhry a jednu porážku při pozitivním skóre 8:4, což momentálně znamená čtvrtou příčku v ligové tabulce o skóre před pražskými ´S´. Ve všech třech utkáních se postavil do brány belgický gólman Olivier Vliegen, který se skvělým výkonem podílel hlavně na prvním vítězství na Spartě. Nejlepším střelcem Slovanu je díky hattricku nizozemský útočník Mick van Buren se třemi přesnými zásahy. Christian Frýdek pak vede tabulku asistentů, když přihrál spoluhráčům na dvě branky.

Vsaďte si u Tipsportu!

I na zápas proti Českým Budějovicím si můžete vsadit u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal