FC Slovan Liberec | Pokud chceme hrát na nejvyšších pozicích, takové zápasy musíme zvládat, ví Dominik Preisler
Menu Další Zavřít Zavřít
21.08.2022

Pokud chceme hrát na nejvyšších pozicích, takové zápasy musíme zvládat, ví Dominik Preisler

Tomáš Honzejk
Liberec - Po celý zápas byl Slovan lepším týmem a vypadalo to, že si dokráčí pro třetí ligové vítězství. Mnoho neproměněných šancí a jedna ojedinělá střela na druhé straně v závěru utkání rozhodla o tom, že svěřenci trenéra Kozla remizovali s Českými Budějovicemi 1:1. "Pro brankáře to bylo těžké. My obránci mu musíme v takové situaci pomoct a míč odkopnout," hodnotil vyrovnání soupeře levý bek Slovanu Dominik Preisler.

Jak hodnotíš utkání proti Českým Budějovicím?

Určitě by se mi hodnotilo lépe, kdybychom získali tři body. Za mě to jsou zahozené šance, které jsme měli. Po zápase jsem se díval, že jsme Budějovice docela razantně přestříleli. Pokud chceme hrát na nejvyšších pozicích, takové zápasy musíme zvládat. Hlavně pokud hrajeme doma.

Nepolevili jste lehce v závěru utkání? I přes vaše šance to trochu vypadalo, že si o vyrovnání koledujete.

Nemyslím si, že bychom si koledovali. Jsme silní v držení míče, a tak jsme se v tom snažili trochu odpočinout. Přeci jen muselo střídat dost kluků kvůli zranění. Spíše to bylo taktického rázu, kdy jsme si chtěli podržet balon a počkat na šanci. Ty jsme si vytvořili, ale bohužel žádnou neproměnili. Konec musíme zvládnout lépe a do takové situace se vůbec nedostat.

Jak vypadalo vyrovnání Českých Budějovic z tvého pohledu?

Byl to těžký míč, který se těsně před gólmanem odrazil od země. Pro brankáře je to těžké. Taková situace se stane, ale my obránci to musíme zvládat a jít napřed do prostoru. Minimálně jeden hráč musí být se soupeřem a nepustit ho do šance a druhý by měl míč odkopnout. V takovém případě musíme brankáři pomoct.

Co chybělo ve finální fázi?

Za mě se jednalo o šance, které měly skončit gólem. Minimálně tři nebo čtyři byly stoprocentní. Já sám jsem měl střelu po nacvičeném rohu, kterou jsem netrefil nejlépe a měl to být jasný gól. Měl jsem dost prostoru i času na druhý dotek, který jsem si bohužel nedal.

V závěru musel pro zranění odstoupit Maksym Talovjerov. Jak moc chyběl v posledních minutách?

Max chybí vždy. Má obrovskou výšku, dobré souboje, přehled o hře. Umí předvídat balony, dobře předskakuje protihráče. Je v tom strašně silný a pomáhá nám. Také je silný na míči a nebojí se rozehrávat. Takový hráč pak chybí.

Neodešel ale pouze Maksym. V závěru se vystřídal v podstatě celý střed hřiště. Postupně vystřídali Doumbia, Červ a již zmíněný Talovjerov. Byla všechna střídání vynucená? A jak velký zásah do sestavy to byl?

Ano, všichni měli drobná zranění. Doufám, že budou v pořádku a připraveni na další zápas. Určitě to znát bylo. Jak Doumbia, tak Červus mají něco speciálního, proto také hrají. Frýďas to samé. Všichni jsou v něčem výjimeční a na hřišti pak chybí.

Mohlo se to projevit při inkasovaném gólu?

To si nemyslím. Přeci jen ke střele se soupeř dostat může. Trefil ji na bránu, gólman musel míč vyrážet a bylo to těžké. Obrana to ale musí zvládnout. S tímhle si musíme poradit a takové góly nedostávat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec