FC Slovan Liberec | Nicolas Penner: Chci svoji produktivitu a kvalitu ukázat i v lize
Menu Další Zavřít Zavřít
29.01.2024

Nicolas Penner: Chci svoji produktivitu a kvalitu ukázat i v lize

Šimon Knopp
Liberec/Belek - Nicolas Penner prožívá velmi povedenou přípravu. Liberecký záložník nastupoval na pozici wingbeka a již dvakrát se zapsal na listinu střelců, navíc přidal i jednu asistenci. V rozhovoru jsme se ptali, jak se cítí a jak hodnotí podmínky v Turecku, kde sdílí pokoj s Lukášem Letenayem.

Jak bys zhodnotil poslední zápas proti Wartě?

Určitě nás zápas proti Wartě prověřil. Řekl bych, že to bylo o dost těžší než první utkání s Černo Morem. Mělo to větší tempo, nasazení, kvalitu... Co se týče výsledku, je škoda, že jsme neudrželi vedení. Ale pořád je to příprava. Ty chybičky, co uděláme v těchto zápasech, se dají rozebrat na videu a my se jich poté můžeme vyvarovat v lize, abychom byli úspěšní. Přípravný zápas s Wartou byl určitě dobrá prověrka před ligou.

V přípravných zápasech se ti zatím daří a jsi i produktivní. V Turecku máš zatím bilanci 1+1. Pomáhá to i tvému sebevědomí?

Samozřejmě jsem rád, že se mi daří. Ale pro mě je nejdůležitější, abych to přenesl a ukázal v lize. Jsem rád, že mi příprava zatím vychází, a že trenérovi mohu ukázat, že na to mám. Jak říkám, nejdůležitější pro mě bude, abych svoji produktivitu a kvalitu ukázal v lize.

Terény v Turecku vypadají kvalitně připravené. Je to tak a svědčí vám trénink na přírodní trávě?

Terény v Turecku jsou ve velmi kvalitním stavu a na velmi dobré úrovni. To je skvělé. Jsme na přírodní trávě po delší době a musíme si na to zase zvyknout, dá se říci, že to je úplně jiný sport oproti umělce. Ale pro každého fotbalistu je to určitě lepší a trénuje se mu lépe.

Kromě náročných tréninků na hřišti i v posilovně se musíte věnovat i regeneraci. Máš nějaký svůj recept, jak se zbavit únavy? Jaké procedury nebo cvičení preferuješ?

Snažím se na to hodně dbát, maximálně využívat bazén, masáže, studenou káď, vířivky i doplňky stravy. Odpočívám a snažím se tělo zregenerovat. Už jsem si nějakými zraněními prošel a určitě na to beru větší zřetel. Hodně si na tom zakládám, nejen v přípravě, ale i v sezoně. Myslím si, že to je stejně důležité jako tréninky.

Na pokoji máš jako spolubydlícího Lukáše Letenaye. Jak se jako nováček začleňuje do kolektivu a rozumíš mu všechno, když mluví slovensky?

Ano, s Letym jsem na pokoji. Myslím si, že jako nováček se začleňuje velice dobře a kolektiv ho přijal. Co se týče slovenštiny, tak mu určitě všechno rozumím. Už jsem s některými kluky ze Slovenska hrál. (úsměv)


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport A net
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus