FC Slovan Liberec | Od nás to bylo málo, uvědomuje si zklamaný Chaluš po zápase s Mladou Boleslaví
Menu Další Zavřít Zavřít
30.07.2023

Od nás to bylo málo, uvědomuje si zklamaný Chaluš po zápase s Mladou Boleslaví

Martin Soukup
Mladá Boleslav/Liberec - Slovan neudržel dvoubrankové vedení a se Středočechy remizoval 2:2. Na pozápasový rozhovor přišel Matěj Chaluš, který mluvil o zákroku na Doumbiu, špatném druhém poločase nebo také o své brance. “Jsme prostě ještě mladý tým a věřím, že se z toho poučíme,” okomentoval ztracený výsledek liberecký obránce.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Po tom hororovém začátku, kdy jsme v první minutě umožnili soupeři kopat penaltu, tak jsme převzali otěže na naši stranu, dali jsme dva góly a první poločas byl skvělý. Druhý poločas se nepovedl. Těžko se to hodnotí, když máme převahu o jednoho hráče navíc a stejně necháme soupeře dvakrát skórovat. Je to od nás velká hloupost.

Co se stalo ve druhém poločase?

Říkali jsme si, že nesmíme soupeři umožnit standardky. Těch jsme jim dali strašně moc, a pak se dostali na koně. My jsme naopak byli skleslí. Od nás to prostě bylo hrozně málo. Měli jsme navázat na situace z prvního poločasu, kde jsme po chybách chtěli neustále hrát. Boleslav nás za to potrestala.

Co říkáš na gól Marka Suchého? Nedostal moc prostoru?

Asi ano. My jsme bránili zónově. Nechci jmenovat, ale říkali jsme, že to musíme pobrat a zodpovědně bránit. Bylo to pro něj asi jednoduché, bohužel.

Co říkáš na svou branku?

Už první zápas jsem si věřil, že bych mohl dát gól. Bylo to přesně tak, jak jsme to trénovali na tréninku. Fryďasovi (Christian Frýdek) se to povedlo nádherně kopnout a pro mě to bylo už jednoduché. Bylo to nádherně kopnuté, nemusel jsem nic dělat.

Jaké jsou pocity v kabině?

Ještě jsem tam nebyl, ale je to určitě zklamání. Jsme prostě ještě mladý tým a věřím, že se z toho poučíme.

V jakém rozpoložení jsi ty osobně?

Jsem zklamaný, protože chci vyhrát každý zápas. Vím, že ten tým máme kvalitní a že chceme hrát ofenzivní fotbal. Přijeli jsme sem s tím, že nechceme dostat branku a byl jsem přesvědčený, že žádný gól nedostaneme. To se nám nepodařilo, takže převládá velké zklamání.

Jak jsi viděl zákrok na Mohameda Doumbiu a jak vyloučení po zásahu VAR ovlivnilo zápas?

Přiznám se, že těmto situacím moc nerozumím. Doumbi tam řval a jak znám Doumbiho, tak vím, že ten něco vydrží. Když jsem se přišel podívat, tak měl roztrhlou štulpnu. A jak to ovlivnilo? Říkali jsme si, že to pro nás bude ještě těžší zápas a asi evidentně byl. Bohužel jsme to nevyužili.

Bylo těžké v průběhu zápasu udržet nervy?

Určitě. Snažili jsme se to trochu kontrolovat. Nesměli jsme Boleslavi nabídnout vyrovnaný stav, že by někdo od nás dostal červenou. Věděli jsme, že nemůžeme nikde provokovat, nic oplácet, a to se dařilo. Možná jsme ale byli evidentně až moc hodní.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec